Dr. Benkő Éva

A máj étrendi tehermentesítése mindig csodákat tesz

Erika 32 éves kicsit dundi, jó kedélyű fodrász, igazi hajkölteményeket varázsol a hölgyek örömére. Sportosat, szexit, vagy elegánsat, egyik sem jelent kihívást, igazi művészlélek. Az inzulinrezisztencia étrendjével viszont egyre csak kínlódott.

Nem csoda, hisz az elméleti tudása olyan volt, mint a játszótéren kiszakadt pamutharisnya: lyukas. A fejében keveredtek a diéták, sokat kipróbált már, több dietetikust is elfogyasztott, csak épp a kilói nem fogytak. A paleó étrend először nagyon jó volt, de 3 hónap után rossz lett a közérzete. Jött a ketogén, no, ez rendesen térdre kényszerítette, olyan fáradtságot hozott, hogy az már a munkáját veszélyeztette. Azután végigcsinálta a 90 napos szétválasztó étrendet, működött is, de képtelenség folyamatosan 90 naposakat tartani, így visszahízott szépen. Majd lelkes kísérletezőként csak nyerset fogyasztott, de ettől egész nap csak fázott. Ekkor találkoztunk. Elkezdtük a munkát a komplex tehermentesítő inzulinrezisztencia étrenddel. A saját étrendjét alakítottuk át mintaétrenddé. Személyre szabottan napi 120g CH-val érezte jól magát. A Korpovit kekszekről átállt rendszeres zöldségfogyasztásra, ettől megszűnt a folyamatos édesség éhsége. Megszépült a bőre és a kilók olvadásával az egykori fiatal lány friss lelke csillogott újra a szemében. Szenvedélyes típusként rögtön teljes méregtelenítést is szeretett volna, lehetőség szerint tegnapra, de óva intettem, hogy a máj munkáját először könnyíteni kell az étrenddel és csak 2-3 hónap elteltével tanácsos tisztító teákat fogyasztani - a azokból is egyszerre csak egy rendszert szabad tisztítani, a mellékhatások elkerülése érdekében. Hogyan tehermentesítettük a máj munkáját? Az étrendet napszak szerint szétválasztottuk aktív-passzív időszakra és a passzív szakaszból (uzsonna, vacsora, utóvacsora) minden zsíros / olajos és magas CH gramm tartalmú hízalós ételt átcsoportosítottunk az aktív szakasz étkezéseibe (reggeli, tízórai, ebéd). 

Megjegyzés:

Az inzulinrezisztencia komplex kezelésébe a test teljes tehermentesítése beletartozik. Itt tudja megnézni a tananyagot, amitől már sokan mások jól lettek:

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: