Dr. Benkő Éva

Csökkenti az éhségérzetet, segíti a fogyást és a vércukoringadozások megszűnését (az étrend mellett, nem helyette!), segít rendezni a menzeszt és eltüntetni a pattanásokat. A petesejtek és spermiumok minőségét is javítja, tehát férfiaknak is javasolt babaprojekt esetén. Mérsékelheti a pajzsmirigy alulműködést és a Hashimoto-s gyulladást is. Javítja a stressztűrő képességet, megnövel a testi erőnlétet és a szellemi koncentrációt.

Inzulinrezisztensként étterembe szeretne menni? 

  1. IR-barát éttermek: >>>országos térkép
  2. Budapest és környéke:

Folyamatos a nyomás, mindenhonnan az dől, hogy aki nem fitt, az bizony lusta. A teljesítménykényszert olyan erővel igyekeznek az agyunkba vésni, hogy ember legyen a talpán, aki ellent mert mondani ennek a trendnek.

Vendégbloggerem Kurczewski-Tamás Zita, aki meggyógyult az endometriózisából és létrehozta az Endosegítő oldalt, a sorstársai segítésére. Fogadják szeretettel írását, hiszen egyre több inzulinrezisztenciás nőt érint az endometriózis IS. Látni fogják, hogy javasolt étrendjeink találkoznak, hiszen e betegségek gyökerei közösek. 

Napelemesnek érzi magát? Szomorú, rosszkedvű, depressziós a téli sötét hónapokban? Ha még nem tette volna meg, itt az idő D-vitamint szednie, hiszen még messze a tavasz, amikor a napozással elkezdheti feltölteni a D-vitamin raktárait, hiszen a magyar lakosság egésze a téli hónapokban biztosan D-vitamin hiányos és ezt a hiányt novembertől márciusig pótolni kell. Akik pedig éjjel-nappal mesterséges fények mellett a számítógépek, tabletek, mobilok felett kuksolnak, nekik nyáron is ajánlott szedniük.

A karácsonyi-szilveszteri trakta idén is reccsent egyet az emberek egészségén. Hogyan vészelje át e napokat? Jó tisztán látnia, hogy a lakosság mintegy fele inzulinrezisztenciás (!), ezért a 160 gramm alapú szénhidrátdiéta nem szégyen, hanem ellenkezőleg: trendi, egészségtudatos döntés. 

Réka igazán szétcsúszott állapotban érkezett az inzulinrezisztencia Gyakorló Kurzusra, pont úgy, mint egy nagyon elhanyagolt, kezeletlen inzulinrezisztencia beteg. Akik azt állítják az IR-ről, hogy nem betegség, hanem „csak” állapot, megérdemelnének néhány hónap ilyen rettenetes állapotot. Megjegyzés: Arról nem is beszélve, hogy az inzulinrezisztencia csupán előfutár betegség, a civilizációs betegségek előfutára.

Az információdömping szinte mindenkit elsodor, nehéz tartani az irányt, legyen szó akár inzulinrezisztenciáról, akár bármi másról. Inzulinrezisztencia önképzésében segíthetik Önt a következő videóim, amiket itt egy csokorban megtalál, kedvére válogathat belőlük.

Zsuzsi 35 éves, elvált közgazdász, tündéri 6 éves ikerfiúk egyedülálló anyukája, aki a munkahelyén is keményen állja a sarat. Úgy is mondhatnánk, Zsuzsi jó srác, bírja a gyűrődést. Illetve csak bírta. Először csak fáradt volt, de állandóan, azután rosszkedvű, majd túl macerásnak érezte, hogy nőként öltözzön fel és viselkedjen.

Zsuzsu igazán megérdemelte, hogy jól legyen, mert hosszú kálváriát járt be az étrendjével; többet volt rosszul, mint jól. Hozzá hasonlóan, sokan gondolják, hogy a 160 grammos diéta mintaétrend jó megoldás, a gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a legtöbbször kudarcos. Gondoljon bele, hány ember lábára illik az egy kaptafára készült cipő? Nézzünk néhány okot, hol "nyomhat ez a cipő"?

Számos élelmiszer csomagolóanyag vegyi alkotórésze hízáshoz vezethet, mert az anyagcsere lassulását okozzák. Endokrin megszakítóknak és obezogéneknek is nevezik őket. Hatásukat a belső elválasztású hormonok működésének megzavarásán keresztül fejtik ki.

Nincsenek inzulinrezisztenciás barátai, közössége, támogató csoportja? Úgy érzi teljesen magára maradt a problémájával? Esetleg van segítsége, de örülne a plusz hátszélnek? 

Zsuzsi egyre csak hízott a 160grammos szénhidrát étrendtől. Hiába tartotta be, mégis egyre fáradtabb, depressziósabb lett. Nem javult a terheléses vérvételi eredménye sem. Hol volt a hiba? Mit tettünk a siker eléréséhez?

Nyáron is tombol a gasztrokultúra, mindenki szeretne kitenni magáért, pedig a kevesebb sokszor több. Imádom az „összedobom, ami éppen itthon van” ebédeket.  Épp ilyen volt ez az ínycsiklandó 50g CH-s ebédem.

Sok ember csak a gyógyszerre esküszik, mások pedig rossz érzéssel veszik be a tablettákat, vagy eleve irtóznak tőle. Mikor is kell gyógyszert szedni IR-ben?

Főként a nyári hőségben lehet üdítő ez a fél kézzel is összedobható uzsonna. Elegáns, mégis könnyű nyári szeszély, csupán egy kis sovány fehérjét kell mellé tennie a CH belassítására.

Nagy híján vagyunk inzulinrezisztencia könyvnek Magyarországon. Rengeteget kell bújnia az érintettnek a netet, mire össze tudja szedni az IR kezeléséhez szükséges alapinformációkat, az új komplex szempontokat pedig még nehezebb egyben látni.

Nem kell konyhatündérnek lennie ehhez az uzsonna recepthez, ha épp kevés ideje van, ezt akkor is villámgyorsan össze tudja dobni,

1. oldal / 2

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: