Dr. Benkő Éva

Emma 30 évesen kezdett el hízni. Kipróbálta az összes divatos fogyókúrát és a nem divatosat is. Az eredmény? 36 éves korára már plusz 40 kilónál tartott. Végigjárta a kövérség összes lelki stádiumát.

Zsuzsi egyre csak hízott a 160g CH étrendtől. Hiába tartotta be, mégis egyre fáradtabb, depressziósabb lett. Nem javult a terheléses vérvételi eredménye sem. Hol volt a hiba? Mit tettünk a siker eléréséhez?

Nyáron is tombol a gasztrokultúra, mindenki szeretne kitenni magáért, pedig a kevesebb sokszor több. Imádom az „összedobom, ami éppen itthon van” ebédeket.  Épp ilyen volt ez az ínycsiklandó 50g CH-s ebédem.

Sok ember csak a gyógyszerre esküszik, mások pedig rossz érzéssel veszik be a tablettákat, vagy eleve irtóznak tőle. Mikor is kell gyógyszert szedni IR-ben? 

Az inzulinrezisztencia gyógyszeres kezelése indokolt, ha valakinek spontán vetélései voltak, vagy kisbabát szeretne, de rosszak az értékei, illetve ha nagyfokú életminőség javulás és tünetcsökkenés várható a gyógyszertől.

Főként a nyári hőségben lehet üdítő ez a fél kézzel is összedobható uzsonna. Elegáns, mégis könnyű nyári szeszély, csupán egy kis sovány fehérjét kell mellé tennie a CH belassítására.

Nagy híján vagyunk inzulinrezisztencia könyvnek Magyarországon. Rengeteget kell bújnia az érintettnek a netet, mire össze tudja szedni az IR kezeléséhez szükséges alapinformációkat, az új komplex szempontokat pedig még nehezebb egyben látni. Akupunktőrként főleg olyan páciensek találtak meg a problémájukkal, akiknek - hozzám hasonlóan - a szokásos 4-es pillérű IR kezelés nem volt elég eredményes, vagy rosszabbul lettek tőle. IR-es emberként és IR specialista akupunktőrként régóta terveztem már az összegyűjtött tudásomat betenni a közösbe, hogy a többieknek megspóroljam azt a sok zsákutcával járó utat, amit nekem kellett bejárnom. Most végre van rá időm, így

írom az "Inzulinrezisztencia másképpen" c. könyvet.

A Gyakorló Kurzus eddigi és leendő résztvevői ajándékba kapják majd a könyvet, illetve lehetőség lesz kedvezményes elővételre.

Nem kell konyhatündérnek lennie ehhez az uzsonna recepthez, ha épp kevés ideje van, ezt akkor is villámgyorsan össze tudja dobni, ráadásul felveszi a versenyt bármelyik nyári édességgel. Ha későn fog lefeküdni, tegyen mellé 1-2 szelet sovány sonkát, az lassítja a szénhidrátok felszívódását, úgy tovább kitart majd a CH „tápegysége”.

Egyre több és egyre fiatalabb ismerőse betegszik meg? Félti a családját? Mik azok a közös külső megbetegítő okok, amik felszámolásával meg tudja óvi saját és szerettei egészségét? A külső megbetegítő okok megszüntetésével a testet, mint egész rendszert tudjuk tehermentesíteni. Így a testünknek lehetősége nyílik a regenerációra, a korábbi csúcsra járatás helyett. Ezek a tehermentesítések rövidebb távon gyógyhatásúak, hosszú távon pedig megelőzik a robbanásszerűen terjedő civilizációs betegségek kialakulását. Önnek van választása. Választhatja az egészséget. Igaz, hogy az életmódváltás a komfort zóna elhagyásával jár, de ez csak az elején nehéz.

Egyre nagyobb a kínálat, egyre erősebb a reklám, egyre nehezebb eldönteni, hogy melyik termékre essen a választása. A következőkben irányadó támpontokkal segítek Önnek a döntésben.  

Inzulin receptor érzékenyítő család (myo-inozitol=B8 vitamin)

  • Inofolic (inozitol + szintetikus folsav)
  • Inofem (inozitol + szintetikus folsav)
  • Myo-inzitol + Folsav por (szintetikus folsav)
  • Inozitol por
  • Myo-inozitol komplex (myo-inozitol, N-acetill cisztein, alfa liponsav, fahéj kivonat, króm)

Az inzulinrezisztencia látszólag „ártalmatlan” betegség, hiszen rövid időn belül kialakult tünetei „csak kellemetlenek”:

  • elhízás, meddőség,
  • szőrösödés, hajhullás,
  • depresszió, pánikbetegség,
  • pajzsmirigy alulműködés

Ezek azonban csak az IR rövid időn belül kialakult következményei!

Erika 32 éves kicsit dundi, jó kedélyű fodrász, igazi hajkölteményeket varázsol a hölgyek örömére. Sportosat, szexit, vagy elegánsat, egyik sem jelent kihívást, igazi művészlélek. Az inzulinrezisztencia étrendjével viszont egyre csak kínlódott. Nem csoda, hisz az elméleti tudása olyan volt, mint a játszótéren kiszakadt pamutharisnya: lyukas. A fejében keveredtek a diéták: sokat kipróbált már, több dietetikust is elfogyasztott, csak épp a kilói nem fogytak.

Minden éjszakai ügyelet után Anna bőrén kirügyezett 5-6 méretes pattanás. Hol az állán, hol az arcán, néha a dekoltázsán, vagy a fenekén. Sosem érezte, hogy kifogástalan lenne a bőre, és ez nap, mint nap feszélyezte. Maga mögött tudta már az antibiotikus és a Roacutános kezelést is, ami csalfa reményt adott csupán. Olvasott egy cikket az olajos magvak tárolás alatti aflatoxin gomba szennyeződéséről, ami

Erzsi és Imre szerelme szenvedélyes volt, mint a feneketlen kút mélysége. Az első nézeteltérésektől kezdve Erzsi mindig talált valami mentséget férje viselkedésére és töretlenül hitt abban, hogy Imre majd idővel megváltozik. A nőkre oly jellemző csökönyös önbecsapással ezt a hitét 55 éve töretlenül tartja. Füstbe ment vágyak és álmok csalódott szomorúsága barázdálja egykor bájos vonásait. Fiai a családi mintát követve örökös állóháborúban élnek párjukkal. Egyik lánya a házasságában az "önmagamat feladom a párkapcsolatért" kompromisszumát magától értetődőnek tartja, másik pedig anyja nyugtalan várakozásában éli mardosóan magányos életét.

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: