Dr. Benkő Éva

Egyéni érzékenység az inzulinrezisztencia étrendben

Zsuzsi 35 éves, elvált közgazdász, tündéri 6 éves ikerfiúk egyedülálló anyukája, aki a munkahelyén is keményen állja a sarat. Úgy is mondhatnánk, Zsuzsi jó srác, bírja a gyűrődést. Illetve csak bírta. Először csak fáradt volt, de állandóan, azután rosszkedvű, majd túl macerásnak érezte, hogy nőként öltözzön fel és viselkedjen.

Miközben elveszítette a női önbecsülését, egyre rosszabbul teljesített a munkahelyén is. Úgy érezte, mintha folyamatos méhkas zúgna a fejében és az őt beborító feladatai alól egyszerűen képtelen kimászni. Ráadásul hízott és egyre hízott. Reggelenként kerekre nyílt szemmel méregette azt az idegen túlsúlyos nőt ott szemben a tükörben.

Amikor magassarkút húzva is úgy keresztülnéztek rajta a férfiak, mint egy koszos ablaküvegen, nos, az volt az utolsó csepp a pohárban, akkor kezdte el kétségbeesetten keresni a régi önmagát.

Amint rákeresett a tüneteire, hamar kiderült, hogy inzulinrezisztencia az ok. 200%-kal vetette bele magát az inzulinrezisztencia étrendbe, patikamérleg pontossággal betartotta a diétás oktatáson tanult 160 grammos szénhidrátdiétát, de még rosszabbul lett. Ekkor kezdtünk el együtt dolgozni az „Inzulinrezisztencia kezelése természetesen” Gyakorló Kurzuson. Hamar kiderült, hogy Zsuzsi egyéni érzékenysége miatt a nem zöldség típusú lassú felszívódású szénhidrátok szinte mindegyike az ő testében gyors felszívódású szénhidrátként működik és a gyümölcsök nem gyors, hanem ultragyors felszívódású szénhidrátként viselkednek nála. Ezért volt állandóan éhes.

Beállítottuk az étrendjét. A saját étrendjét alakítottuk át mintaétrenddé. Megszűnt az állandó, mardosó éhsége, kiegyensúlyozottá vált a hangulata, újra tudott rendesen gondolkodni. A többi jött magától. A fogyás, a jókedv. Most épp szerelmes. Nem kerek a történet, mert az ritkán jön össze az életben. Szóval, az illető nős, Zsuzsi meg nem szerető alkat. Zsuzsi, most a lelkében szárnyal, a testében epekedik. Vajon hogyan folytatódik a története?

Hasznos további információk:

Iránytű az étrendkiegészítők kavalkádjában: étrendkiegészítők és inzulinrezisztencia.

Milyen új dolgokat kell még megtanulnia az inzulinrezisztencia kezeléséről? Olvassa el itt: inzulinrezisztencia kezelése természetesen.

Nem kell egyedül kínlódnia az étrendjével. Az inzulinrezisztencia Gyakorló Kurzuson a saját étrendjét alakítjuk át személyes mintaétrenddé és a kivetített étrendi típushibákból is sokat tanulhat, ráadásul a sorstársak között jó szövetségeseket találhat:

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: