Dr. Benkő Éva

Fáradtság inzulinrezisztenciában

Fáradtság inzulinrezisztenciában Fáradtság inzulinrezisztenciában

Folyamatos a nyomás, mindenhonnan az dől, hogy aki nem fitt, az bizony lusta. A teljesítménykényszert olyan erővel igyekeznek az agyunkba vésni, hogy ember legyen a talpán, aki ellent mert mondani ennek a trendnek.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Először is, amíg nincs a személyes igényeihez szabva az inzulinrezisztencia étrendje, vagy ne adj Isten a konyhamérlegével csak távolságtartóan köszönnek egymásnak, addig bizony a vércukorhegyek-völgyek hullámvasútja elemészti minden erejét.

Nem mindegy, ugye, hogy valaki a gödör aljáról akarja megugrani az előtte álló napokat, vagy pedig kiegyensúlyozott vércukorszinttel és egyenletes napi erőnléttel, lelki stabilitással, koncentrált gondolkodással tudja végezni a napjait. Az első esetben sokszor az is kihívás, hogy az ember estig túléljen. Jól beállított étrenddel lehet csak emberhez méltó életet élni - tartósan. Ezt a sokéve IR-esek már tudják.

Tehát, amíg nincs „gatyába rázva” az inzulinrezisztencia étrend (napi össz szénhidrát gramm beállítás, egyéni érzékenységek figyelembevétele, máj- és immunrendszer tehermentesítése), addig csak a fáradtság marad, semmire nem futja azzal az energiaszinttel.

Ugyanakkor sokan már jól vannak a korrekt IR diéta mellett, és egyenletesen jó a teljesítményük, de őket is satuba fogja a környezet nyomása. „Életünk a szorgalmas tevékenykedés és a lustálkodás okozta lelkifurdalás közötti egyensúlyozással telik” – olvasom egy inzulinrezisztenciás portálon.

A dán iskolarendszerben ezzel nagyon nem értenének egyet, hiszen ők tanítják, hogy a játék, az üres órák, a lustálkodás mind ugyanolyan hasznos, ülepítő tevékenység, ekkor az agy szelektál, feldolgoz, tervez, előkészít, összegez, hogy egy magasabb nézőpontból, egy új szemponthoz, egy új felismeréshez juthassunk. A kreativitást elemző irodalom is mindenkit arra biztat, hogy lustálkodjon, aludjon, töltsön semmittevéssel annyi időt, amennyit csak tud, hiszen ezek az érlelés legfontosabb időszakai!

Nézzük meg közelebbről a lustaságot, jó?

A tücsökből persze nem lesz hangya, de magához képest mindenki számára van egy saját arany középút, amit megcélozva tartósan jól tudja magát érezni az életében. Tehát nem kisodródva sem a túlpörgés, sem a punnyadás felé.

Én azt látom, hogy nagyon ritka a lusta ember, tényleg nagyon ritka. Amit lustaságnak hív a társadalom, az inkább elakadás, bátortalanság, vagy önbizalomhiány, de sokszor csak fáradtság, túlterheltség, vagy a monotóniába történő belefásulás.

Az ember nem hülye, okkal tesz dolgokat, még ha nem is mindig látja tisztán az okokat. Ismétlődő minták, berögzött családi viselkedési kódexek és szerzett érzelmi béklyók jelentkeznek „lustaság” képében. Ilyenkor nem erőlködésre kell presszionálni az embert egy olyan szikla elgörgetésével, ami mozdíthatatlan.

Nem erősebben kell dolgozni, hanem másként.

Pont az ilyen elakadások feloldására alkalmasak azok a technikák, amiket az „Inzulinrezisztencia kezelése természetesen” Gyakorló Kurzuson tanítok. (Részletesen a technikákról itt: >>>az inzulinrezisztencia lelki okai). Nagy öröm látni a blokkok feloldódása után az emberek életének kinyílását és kivirágzását.

Milyen hiányállapotok lehetnek a fáradtság hátterében?

Igen, a fáradtság hátterében hiányállapot is lehet, mitől nem tud rendesen működni a testünk.

Nagy öröm, hogy megjelent és elérhető az inozitol, mert megnöveli az erőnlétet, segít a fogyásban, alakformálásban, támogatja a menzesz rendeződését, segíti a fogantatást, a szellemi koncentrációt. Részletes cikkemben még a Gyakran Ismételt Kérdések válaszait is megtalálja: >>>Miért jobb a Myo-inozitol komplex?

C:\Users\druend\Desktop\banner\Myo_Inozitol.png

A fáradtságot, depressziót, inzulinrezisztenciát csökkenti a D-vitamin. Napfény nélkül, a szobában/irodában kuksolva még nyáron is D-vitamin hiányosak lehetünk, de tél végére (aki nem pótolja) az szinte biztosan D-vitamin hiányossá válik. "Az inzulinrezisztencia kezelése D-vitaminnal is" blogcikkemben részletesen írok a mikor, mennyit, melyiket kérdéséről.

A magas minőségi követelményeknek megfelelő magyar WTN cég a D3+K2+A vitamin komplex termékében kihasználja az alkotóelemek szinergista, egymást erősítő hatását. Így az alkotóelemekből a kisebb mennyiség ugyanazt a hatást fejti ki, illetve az alkotóelemek egymás hasznosulását elősegítik. Ugyanezért egészítik ki magnézium krémmel. A képre kattintva többet olvashat a termékről és kedvezményesen tudja megrendelni:

D3 K2 Banner 600x233 v1 Ajandekkartya

 

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: