Dr. Benkő Éva

Inzulinrezisztencia: betegség, vagy állapot?

Inzulinrezisztencia: betegség, vagy állapot? Inzulinrezisztencia: betegség, vagy állapot?

Réka igazán szétcsúszott állapotban érkezett az inzulinrezisztencia Gyakorló Kurzusra, pont úgy, mint egy nagyon elhanyagolt, kezeletlen inzulinrezisztencia beteg. Akik azt állítják az IR-ről, hogy nem betegség, hanem „csak” állapot, megérdemelnének néhány hónap ilyen rettenetes állapotot. Megjegyzés: Arról nem is beszélve, hogy az inzulinrezisztencia csupán előfutár betegség, a civilizációs betegségek előfutára.

Az Inzulinrezisztencia csak a jéghegy csúcsa!

Rékán az inzulinrezisztencia tünetei már ránézésre is jól látszottak: pattanásig feszült volt, ugyanakkor az arca elgyötört, gondolkodása szétszórt. Nehezen figyelt, hamar elfáradt, türelmetlen volt, frusztrált és elégedetlen. A kurzuson megtanulta az inzulinrezisztencia kezelésének sarokpontjait, megértette a korábbi kudarc okait, személyre szabtuk az étrendjét és elkezdte beépíteni a tanultakat az életébe. A kurzus utáni első hónap eredményeiről így számolt be az e-mailes utánkövetésben:

„Sok meglepő pozitívumot tapasztaltam a Gyakorló Kurzus eltelte óta. Először is kevésbé érzem magam idegesnek, feszültnek a stresszes helyzetekben. Az alvásaim hosszabbak lettek a mélyalvás szakaszban, bár még elég sokat vagyok éber a felszínes alvás ideje alatt. Többet nevetek. Nem gurulok be olyan könnyen, inkább nevetek a dolgokon. A spontán újratervezések is jobban mennek, bár stresszes helyzetben a gondolkodás az még nem megy. A memóriám is csekély mértékben, de azért javult. Amióta a 160g szénhidrátdiéta mellett az étrendemben tehermentesítem a májamat is, azóta nem annyira érzem a fájdalmat a hasamban. A hangulatom is sokkal jobb. Van kedvem újra alkotni, csinálni dolgokat. Mikor érzem, hogy a feszültség kezd gombóccá nőni a hasamban, akkor szoktam a kurzuson tanult 21 stresszoldó légzést alkalmazni és az oldani szokta a feszültségemet. Az étrend még korántsem zökkenőmentesen, de sokat segít, hogy kapcsolatban lehetek a kurzust elvégzettekkel a Gyakorló Klub facebook zárt csoportunkban.” Megjegyzés: A Gyakorló Klub fb zárt csoportnak csak az "Inzulinrezisztencia kezelése másképpen" Gyakorló Kurzust elvégzettek lehetnek a tagjai.

Figyelem!

Iránytű az étrendkiegészítők kavalkádjában: étrendkiegészítők és inzulinrezisztencia.

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: