Dr. Benkő Éva

Nem kell konyhatündérnek lennie ehhez az uzsonna recepthez, ha épp kevés ideje van, ezt akkor is villámgyorsan össze tudja dobni, ráadásul felveszi a versenyt bármelyik nyári édességgel. Ha későn fog lefeküdni, tegyen mellé 1-2 szelet sovány sonkát, az lassítja a szénhidrátok felszívódását, úgy tovább kitart majd a CH „tápegysége”.

Az IR étrend betartása mellett sem fogyott le? Mindent betart, mégis rendszeresen leesik a vércukra? Rosszul van, ha napi 160g szénhidrátot (CH) kell magába erőltetnie? Káosz van a fejében, hogy mit, mikor és mivel ehet együtt? Az IR diéta mindenkinek "nagy falat", pedig:

Érzelmi gubancok és egyéb elakadások csoportban történő gyógyulása

Az IR testi okainak rendbetételéhez csupán a komfort zóna elhagyása szükséges - sokan ezt gondolják. Vajon mi lehet az oka, hogy kevesen bár, de mégis könnyedén rajta maradnak a jó úton, a többség viszont idővel visszarendeződik a régi szokásrendszerébe, amiről pontosan tudja, hogy egészségtelen és mindenféle testi, majd később ebből fakadó lelki szenvedésbe fogja dönteni? Épeszű ember nem tesz rosszat a gyerekének, de simán árt saját magának. Miért árt az emberek többsége saját magának? Ha Ön is járt már így, akkor érdemes tovább olvasnia.

Hol van a kutya elásva?

2 helyen kell keresgélnünk. Egyrészt lehet, hogy Ön nincs a kellő információ birtokában. Ezért hiánypótló az oktató honlapom; rengeteg orvosi információt írtam le szintetizálva, rendszerezve és jól érthetően. Azután lehet, hogy Ön pl. tudja, hogy az IR a cukorbetegség előszobája, de nem tudja micsoda megpróbáltatás cukorbetegnek lenni, milyen szövődményekkel járhat (lábszárfekély, amputáció, vakság, veseelégtelenség), vagy lehet, hogy tudja mindezt, de csak elméletileg, mert még sosem képzelte bele saját magát "élesben" egy ilyen helyzetbe. Figyelem! Minden elmélet annyit ér, amennyire azt a gyakorlatba átültetik.

A másik ok az Ön érzelmi szokásrendszerében lehet. A gyerekkorból fakadó bűntudat, szégyen és szerethetetlenség érzésének nyomai megmaradnak. Hiába nő fel az ember lánya / fia, az érdemtelenség érzés és büntetés megszokása észrevétlenül önbüntetési szokásrendszerré alakul át. Már nincs ott a szülő, esetleg már nem is él, de a destruktív kritika átalakult önszabotálássá és automata üzemmódban folyamatosan működik. Időlegesen, akarattal felülírható, de a szokásnyomaték miatt újra és újra visszatér. Az egyik páciensem fogalmazta meg a közös munkánk során:

"Olyan tűrhetetlenül jól kezdtem el érezni magam, hogy tennem kellett valamit, hogy újra rossz legyen."

Így futhat zátonyra pl. az IR étrend, az edzés betartása. A kóros szülői szerepminták bevésődése miatt pedig így tudnak ismétlődni a rossz párkapcsolati minták, visszatérő munkahelyi konfliktusok, mellőzések, sértettségek - az Ön életében is. Amíg ezek a programok futnak, nem tudja a saját életét élni. Ezek között szerepelnek az IR lelki okai is. Ezek az életet megkeserítő akadályok a hagyományos pszichoterápiás módszerek adta megértéssel általában csak ritkán oldhatóak meg, véglegesen pedig még ritkábban, ráadásul nagyon sokba kerülnek, sokáig tartanak és feleslegesen sok szenvedéssel járnak. A pszichoterápia adta megértés nagy életminőség javulást ad, de a megértés nem egyenlő a kiváltó mozgatórugók megszüntetésével!

Pedig ki lehet gyomlálni, ki lehet törölni ezeket a hibás, futó programokat. Végleg! A Gyakorló Kurzuson már elkezdjük ezt a munkát, együtt megtanuljuk és begyakoroljuk a nulla forintos technikákat (gyógyító kód, légzőgyakorlat, hálagyakorlat). Minden résztvevő nagy lendületet kap a rendszeres otthoni gyakorláshoz. Az otthon, egyedül végzett gyakorlás is szó szerint csodákat művel, több éves pszichoterápiás munkát lehet megspórolni vele. A kurzus után, a Gyakorló Klubban történő csoportos gyakorlás ereje pedig mindenki folyamatát KATALIZÁLJA. Őszinte, elfogadó légkörben örülünk egymás eredményeinek és a csapatszellem inspiráló hátszelével mindenki gyorsabban halad és főleg rajta is marad az úton.

2017 januárja óta vezetem a Gyakorló Klub önsegítő terápiás csoportjait és színtiszta öröm látni a résztvevők fokozatos kiteljesedését. Van aki lassabban, van aki gyorsabban "nyílik" és tapasztalja meg a régen vágyott élet, események és történések megvalósulását az életében.

Milyen problémák oldódtak már meg a Gyakorló Klubban és a rendszeresen otthon gyakorlók életében?

 • félénkség és áldozati szerep megszűnt
 • könnyűvé vált az IR étrend betartása
 • a stressz napi szintje folyamatosan alacsonnyá vált
 • első párkapcsolat hatására bizalomvesztés az összes férfiban HELYETT: csak abban az egy férfiban
 • gyerekkorból eredő elhagyatottság érzés oldódni kezdett
 • 15 éven át szőnyeg alá söpört házastársi konfliktusok spontán megbeszélése
 • végre személyiséghez illő állás elnyerése
 • évtizednyi magányosság után barátságok spontán kialakulása
 • destruktív anyai aggódás normális támogató attitűdbe átfordult
 • klausztrofóbia megszűnt
 • szociofóbia oldódott
 • ősbizalom elvesztése megszűnt
 • apakomplexus megszűnt
 • önbizalomhiány helyes önértékelésbe átfordult
 • rosszul működő párkapcsolat baráti lezárása
 • anya-kamaszlánya közötti tarós konfliktus megszűnt
 • fél éve tartó ekcéma megszűnt
 • gyerekkorból eredő szégyenérzet megszűnt

Részvételi díj:

 • 12.000 Ft/alkalom

Időpont: minden hónap első péntek

 • Aug. 4. péntek 10.00-13.00 (délelőtti csoport)
 • Aug. 4. péntek 17.00-20.00 (délutáni csoport)
 • Szept. 1. péntek 10.00-13.00 (délelőtti csoport)
 • Szept. 1. péntek 17.00-20.00 (délutáni csoport)

Részvételi feltétel:

Az "Inzulinrezisztencia kezelése másképpen" Gyakorló Kurzus elvégzése. A linkre kattintva meg tudja nézni a kurzus anyagát, megtalálja a következő kurzus időpontját és be is tud jelentkezni. Tehát, amint a rántotta sincs készen a tojás felverésével, úgy a tudást a Gyakorló Kurzus adja, az életmódváltás és önmegvalósítás göröngyös útját pedig a Gyakorló Klub simítja ki.

Helyszín: 1075 Budapest Károly körút 3/a. 

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: