Dr. Benkő Éva

Inzulinrezisztencia lelki okai Gyakorló Klub

IR kezelése Természetes Módon Gyakorló Klub IR kezelése Természetes Módon Gyakorló Klub

Egyre többen érzik, tudják, hogy a súlyproblémájuk, meddőségük, inzulinrezisztenciájuk hátterében lelki okok IS állnak. Lehet, hogy Ön is meg tudja fogalmazni, hogy mi az az esemény, életkor, amikor rosszra fordultak a dolgok. Az endokrinológiákon általában csupán a páciens testével foglalkoznak, pedig nem csak test vagyunk, hanem lélek, aminek teste van. Másokhoz hasonlóan, az IR lelki okainak feloldásával az egyre csak romló, vagy alig mozduló helyzetből Ön is kilábalhat. Rendeződhet a súlya, megfoganhat, sőt a munkahelyi és párkapcsolati problémái is végre kisimulhatnak.

Milyen probléma lehet a hagyományos terápiákkal?

Talán már Ön is 27 szempontból érti, tudja, hogy mi a baja, csak épp ugyanúgy szenved tőle. A pszichoterápiás módszerek adta önismereret és megértés az esetek zömében nem takarítja el az okokat, főleg a lelkileg nehéz sorsú emberknél. A szokványos terápiás módszereknek az is hátránya, hogy ennek a megértésnek szinte sosincs vége. A befektetett időt, pénzt és szenvedést tekintve pedig sokszor csupán pocsékolás – az én esetemben mindenképpen az volt az 6-8 év, amíg az összes pénzemet terápiába hordtam. Ezért kellett más, eredményes módszereket felkutatnom. Ha Ön szintén hiába terápiázott végig éveket, vagy egyszerűen szeretne időt, pénzt, szenvedést megspórolni, jó helyen jár, olvasson tovább.

De előbb öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Amíg nem jó az inzulinrezisztencia étrend, amit tart, amíg nincs rendszeres testmozgás az életében, addig egyre több lelki gubanca, sőt egyre több betegsége is lesz, a depressziótól kezdve a munkahelyi konfliktusokon, szexuális zavarokon keresztül a pánikbetegségig bezárólag. Ezeket (általában) nem oldja meg véglegesen sem a Hellinger családállítás, sem a spirituális választerápia, de ugyanígy a kineziológia, pszichoterápia, a theta healing és a cranio-sacralis terápia sem. Tehát az IR lelki okai keresése és kitakarítása előtt a testi okok orvoslására van szükség! 1. lépés: inzulinrezisztencia étrend! Ha nem boldogul egyedül az inzulinrezisztencia étrendje személyre szabásával, ezt első lépésben megtesszük az "Inzulinrezisztencia kezelése természetesen" Gyakorló Kurzuson.

Milyen lelki problémákat okozhat maga az inzulinrezisztencia?

A rendszeres éjjeli-hajnali-reggeli alacsony vércukorszint akár az öngyilkosság gondolatáig bezáróan tud reggelente mélyülő depressziót okozni, amit kiegyensúlyozott vércukorszint biztosításával, vagyis korrekt étrenddel kell gyógyítani! Ugyanígy, a napközben hullámvasútra ültetett vércukorszint indokolatlan félelmeket, téves vonatkoztatásokat, önértékelési válságot, állandó szomorúság érzést okozhat, aláásva ezzel az érintett önbecsülését és emberi kapcsolatait.

Mik az inzulinrezisztencia lelki okai?

Régebben minden vércukrot érintő betegség hátterében lelki oknak a szeretethiányt tartották (Dethlefsen, Louis L. Hay, NGM). Ma ennél árnyaltabban a párkapcsolati konfliktusok, gyermekvállalás okozta változások, nőiség megélésének akadályai is bekerültek a képbe. Viszont a civilizációs ártalmak berobbanása testi ártalomként inzulinrezisztenciát és következményes tünetként rengeteg lelki panaszt okoz.

Tehát a mozgáshiány, hibás étrend, rossz bélflóra, stressz, alvászavar, szöveti szintű gyulladás önmagukban - szeretethiány és egyéb lelki okok nélkül is - inzulinrezisztenciát okoznak! A test tehermentesítése UTÁN kell nekilátni a maradék érzelmi gubancok kitakarításához - még így is marad bőven. Egy részük inzulinrezisztenciát okoz, más részük nem inzulinrezisztenciát, csak boldogtalanságot, folyamatos akadályoztatást. Koloncként lógnak sok ember sorsán.

Sajnos nem csak szocializációs traumákat szenvedünk el, hanem generációról generációra átöröklődő traumákat, szokásmintázatokat is magunkkal cipelünk. Ezek a torzulások rengeteg ember életét előre „behuzalozzák”, megszabva a kötelező haladási irányt. Sokan, védekezésből, egy-egy adott trauma köré kénytelenek felépíteni az egész életüket, ami beszűkíti a mozgásterüket és lehetetlenné teszi, hogy a saját, valódi életüket éljék.

Az idő meggyógyítja?

Ezek a traumák azonban, ahelyett, hogy idővel oldódnának, meghatározott pontossággal, újra és újra visszaforognak az illető életébe, a lélek pedig védekezésként újabb és újabb rétegekben fagyasztja le a fájdalmas területet. 27 szempontból érti már, de mégsem mozdult az útjából a traumája?

Milyen eredményes módszert tanítok az IR Gyakorló Kurzuson?

Orvosi szempontból 3 módszert kombináltam, amik így gyors, átütő erejű és tarós eredményeket adnak. Önállóan is végezhetőek, de csoportban gyakorolva a csoportenergia felgyorsítja és megsokszorozza az eredményességét.

 • „A gyógyító kód” (Dr. Alexander Loyd nyomán) a hagyományos terápiákkal szemben nem a tüneteket, hanem a gyökérokokat szünteti meg. Jó kertész módjára, gyökerestül távolítja el azokat.
 • A 3x21 légzőgyakorlat a stressz miatt károsodott szövetek regenerálódását segítik beindítani.
 • A hálagyakorlatok (Rhonda Byrne nyomán) pedig a figyelem fókuszának megváltoztatásával hatnak vissza a testi működésekre.

Kinek való ez a módszer?

Kombinált módszerem az egyéni felelősségvállalásra épít és a környezettől függetlenül működő belső erőforrásokat építi újra. Óriási előnye, hogy Ön nincs odaláncolva egy terapeutához, és a majdani kiérdemelt jól-létét nem másnak, hanem saját erőfeszítéseinek köszönheti. A „megcsináltam, ezentúl bármivel boldogulok” érzése olyan stabillá teszi a személyiség legbelső magját, hogy erre a későbbiekben bátran építhet.

Ha Ön még azon szörnyülködik, hogy a szénhidrát gramm számolgatás tönkreteszi az életét, nos, akkor még nem érkezett el a lelki okok kitakarításának ideje. Az étrend+edzés olyan alap az IR kezelésében, mint bugyit/alsónadrágot húzni reggel. Ha erőlködik, de mégsem működik az inzulinrezisztencia étrendje, személyre szabjuk azt az "Inzulinrezisztencia kezelése természetesen" Gyakorló Kurzuson. Az után pedig, ha van kedve egy fantasztikus megújuláshoz, jöhet a Gyakorló Klubba.

Itt ráismerhet a saját problémájára. Eddig ezek a gubancok oldódtak meg a Gyakorló Klubban és a rendszeresen otthon gyakorlók életében:

 • félénkség és áldozati szerep megszűnt
 • könnyűvé vált az IR étrend betartása
 • a stressz napi szintje folyamatosan alacsonnyá vált
 • hosszú stagnálás után beindult a fogyás
 • az első párkapcsolat hatására bizalomvesztés az összes férfiban HELYETT: csak abban az egy férfiban
 • gyerekkorból eredő elhagyatottság érzés oldódni kezdett
 • 15 éven át szőnyeg alá söpört házastársi konfliktusok spontán megbeszélése
 • végre személyiséghez illő állás elnyerése
 • évtizednyi magányosság után barátságok spontán kialakulása
 • destruktív anyai aggódás normális támogató attitűdbe átfordult
 • klausztrofóbia megszűnt
 • sikerült végre néhány kilót hízni
 • szociofóbia oldódott
 • ősbizalom elvesztése megszűnt
 • apakomplexus megszűnt
 • önbizalomhiány helyes önértékelésbe átfordult
 • rosszul működő párkapcsolat baráti lezárása
 • anya-kamaszlánya közötti tartós konfliktus megszűnt
 • fél éve tartó ekcéma megszűnt
 • gyerekkorból eredő szégyenérzet megszűnt

Ha ráismert valamelyik problémájára, akkor az az Ön életében is gyorsan megoldódhat. Szeretettel várjuk a következő "Inzulinrezisztencia kezelése természetesen" Gyakorló Kurzuson. A Kurzuson holisztikusan foglalkozunk az Ön problémájával, másrészt a kurzus után sincs magára hagyva! Minden hónap első péntekén részt vehet az Étrendi Ügyesítő + az IR lelki okainak feloldása Gyakorló Klubban.  Így válhat egyre rutinosabbá az étrendjében, és teheti le az életét akadályozó koloncokat. Szeretettel várjuk a következő Kurzuson, azután pedig a havi Klubbunkban:

 

IR és bélflóra. IR és stressz.

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

Itt tud feliratkozni:

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: