Dr. Benkő Éva

Az inzulinrezisztencia lelki okai

Az inzulinrezisztencia lelki okai Az inzulinrezisztencia lelki okai

A nyugati orvoslás jelenleg az IR négyes pillérű kezelésénél tart, ahol a negyedik pillér az inzulinrezisztencia lelki okainak gyógyítása. Mindenki számára jó hír, hogy idáig eljutott az orvoslás, hiszen sok páciensnél az IR lelki okai akadályként tornyosulnak a testi tünetek gyógyulásában. Ez is mutatja, hogy nem test vagyunk, hanem lélek, aminek teste van. A terápiákkal viszont általában van egy nagy gond.

Sok ember már 27 szempontból érti, tudja, hogy mi a baja, csak épp ugyanúgy szenved tőle, vagyis a megértés sokmindenkinél nem takarítja el az okokat. A szokványos terápiás módszerekkel ennek a megértésnek szinte sosincs vége, másrészt általában az eredménye is igen sovány. A befektetett időt, pénzt és szenvedést tekintve pedig sokszor csupán pocsékolás – az én esetemben mindenképpen az volt, ezért kellett más lehetőségeket felkutatnom. Ha Ön szintén hiába terápiázott végig éveket, valamint szeretne időt, pénzt, szenvedést megspórolni, olvasson tovább, ismerje meg a nekem és a IR Gyakorló Kurzusom résztvevőinek bevált technikákat.

De előbb öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Amíg nincs tisztában a korrekt IR diéta gyakorlatával, amíg nincs IR mozgás, sport, edzés az életében, addig IR-esként egyre több lelki gubanca, sőt egyre több betegsége is lesz, a depressziótól kezdve a munkahelyi konfliktusokon, szexuális zavarokon keresztül a pánikbetegségig bezárólag. Ezeket nem oldja meg véglegesen sem a Hellinger családállítás, sem az Új Germán Medicina, sem a spirituális választerápia, de ugyanígy a kineziológia, pszichoterápia és a theta healing, cranio-sacralis terápia sem!

Az IR lelki okai keresése és kitakarítása előtt a testi okok orvoslására van szükség!

Oktató honlapomon betettem a közösbe a legfontosabb tudnivalókat, hogy másoknak ne kelljen annyit szenvednie, mint nekem kellett IR-esként. Ezek az információk az orvosi rendelőkben egyelőre idő és / vagy ismeret hiányában nem, vagy csak részben hangzanak el. Megtalálja az inzulinrezisztencia vizsgálat átfogó szempontjait (PCOS, pajzsmirigy, rt3), új támpontokat adok a meddőség és inzulinrezisztencia tekintetében, de segítem eligazodni az étrendkiegészítők áradatában és kiállok az édesítőszer ellenesség mellett. Azt is leírom, hogy miért nem elég a 4 pilléren álló inzulinrezisztencia kezelése, hogy mi az a további +8 pillér, amit mindenkinek, saját jól felfogott érdekében követni ajánlok.

Milyen lelki problémákat okozhat maga az IR?

A rendszeres éjjeli-hajnali-reggeli alacsony vércukorszint akár az öngyilkosság gondolatáig bezáróan tud reggelente mélyülő depressziót okozni, amit kiegyensúlyozott vércukor szint biztosításával, vagyis korrekt étrenddel kell gyógyítani! Ugyanígy, a napközben hullámvasútra ültetett vércukorszint indokolatlan félelmeket, téves vonatkoztatásokat, önértékelési válságot, állandó szomorúság érzést okozhat, aláásva ezzel az érintett önbecsülését és emberi kapcsolatait.

Mik az inzulinrezisztencia lelki okai?

Régebben minden vércukrot érintő betegség hátterében lelki oknak a szeretethiányt tartották (Dethlefsen, Louis L. Hay, NGM). Ma ennél árnyaltabban a párkapcsolati konfliktusok, gyermekvállalás okozta változások, nőiség megélésének akadályai is bekerültek a képbe. Viszont a civilizációs ártalmak berobbanása testi ártalomként IR-t és következményes tünetként rengeteg lelki panaszt okoz. Tehát a mozgáshiány, hibás étrend, rossz bélflóra, stressz, alvászavar, szöveti szintű gyulladás önmagukban - szeretethiány és egyéb lelki okok nélkül is - IR-t okoznak!

Első körben nem az IR lelki okai után kell kutatni, hanem a testi terheltséget kell megszüntetni, amitől a lelki gubancok nagy része egyszerűen megszűnik!

A test tehermentesítése után kell nekilátni a maradék érzelmi gubancok kitakarításához - még így is marad bőven. Egy részük IR-t okoz, más részük nem IR-t, csak boldogtalanságot, folyamatos akadályoztatást. Koloncként lógnak sok ember sorsán. Sajnos nem csak szocializációs traumákat szenvedünk el, hanem generációról generációra átöröklődő traumákat, szokásmintázatokat is magunkkal cipelünk. Ezek a torzulások rengeteg ember életét előre „behuzalozzák”, megszabva a kötelező haladási irányt. Sokan, védekezésből, egy-egy adott trauma köré kénytelenek felépíteni az egész életüket, ami beszűkíti a mozgásterüket és lehetetlenné teszi, hogy a saját, valódi életüket éljék.

Az idő meggyógyítja?

Ezek a traumák azonban, ahelyett, hogy idővel oldódnának, meghatározott pontossággal, újra és újra visszaforognak az illető életébe, a lélek pedig védekezésként újabb és újabb rétegekben fagyasztja le a fájdalmas területet. 27 szempontból érti már, de mégsem mozdult az útjából a traumája?

Orvosi szempontból 3 módszert kombináltam, amik így gyors, átütő erejű és tarós eredményeket adnak. Önállóan is végezhetőek. Hatékonyságuk miatt az "IR kezelése másképpen" Gyakorló Kurzuson tanítom és alaposan begyakoroljuk, hogy otthon csak folytatni kelljen. Mivel a csoportos gyakorlás felgyorsítja és megsokszorozza az eredményességét, ezért a kurzust végzetteknek terápiás csoportokat vezetek, ez a Gyakorló Klub..

Mi a kombinált módszer?

3x21 légzés + Gyógyító kód + hálagyakorlatok

Dr. Alexander Loyd könyve, „A gyógyító kód” olyasmi, mint a Stonehenge, vagy a piramisok építése: kapott tudás. Hogyan működik? A betegségek lelki okait eltörlő traumaradír. A hagyományos terápiákkal szemben nem a tüneteket, hanem a gyökérokokat szünteti meg. Jó kertész módjára, gyökerestül távolítja el azokat. A 3x21 légzésről a stressz oldásnál, a hálagyakorlatokról pedig a meridián blokkok oldásánál fogok hamarosan írni, ezek a blog oldalamon lesznek, de kiposztolom a fb-on, elküdöm hírlevélben.

Figyelem! Ha szeretne friss IR információkat kapni, iratkozzon fel hírleveleimre (lent) és kövesse facebook oldalamat itt: facebook.

Milyen problémák oldódtak már meg a Gyakorló Klubban?

  • anya – kamaszlánya közötti tartós konfliktus elvágólag megszűnt
  • ősbizalom elvesztése megszűnt
  • klausztrofóbia megszűnt
  • első párkapcsolat hatására bizalomvesztés az összes férfiban HELYETT: csak abban az egy férfiban
  • elhagyatottság oldódott
  • 15 éven át szőnyeg alá söpört házastársi konfliktusok spontán megbeszélése
  • végre személyiséghez illő állás elnyerése
  • destruktív anyai aggódás normális támogató attitűdbe átfordul.

Kinek való ez a módszer?

Kombinált módszerem az egyéni felelősségvállalásra épít és a környezettől függetlenül működő belső erőforrásokat építi újra. Óriási előnye, hogy Ön nincs odaláncolva egy terapeutához, és a majdani kiérdemelt jól-létét nem másnak, hanem saját erőfeszítéseinek köszönheti. A „megcsináltam, ezentúl bármivel boldogulok” érzése olyan stabillá teszi a személyiség legbelső magját, hogy erre a későbbiekben bátran építhet.

Kinek nem javasolt?

Ha Ön még azon szörnyülködik, hogy a CH gramm számolgatás tönkreteszi az életét, nos, akkor még nem érkezett el a lelki okok kitakarításának ideje. Az étrend+edzés olyan alap az IR kezelésében, mint bugyit/alsónadrágot húzni reggel. A honlapomon megtalálja az IR diéta elveit és az összegyűjtött  szénhidrát, glikémiás, inzulin index táblázatok is segíti a korrekt étrendje kialakításában. Ha ezzel már tisztában van, akkor érdemes részt vennie a Gyakorló Kurzuson. Az után pedig, ha van kedve egy fantasztikus megújuláshoz, jöhet a Gyakorló Klubba.

IR és bélflóra. IR és stressz.

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

Itt tud feliratkozni:

 

 

 

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: