Dr. Benkő Éva

Inzulinrezisztencia kezelése másképpen GYAKORLÓ KURZUS

Inzulinrezisztencia kezelése természetesen GYAKORLÓ KURZUS Inzulinrezisztencia kezelése természetesen GYAKORLÓ KURZUS

Ön is hiába diétázott, mégsem fogyott le? Esetleg sovány inzulinrezisztenciás, mindent betart mégis rosszul érzi magát? A lakosság több mint fele inzulinrezisztenciás. (A Magyar Diabetes Társaság becsült adata.) Máshol van a kutya elásva! Új megbetegítő okok megjelenése miatt már nem elég az IR jelenleg ajánlott 4 pillérű kezelése. Növekszik az inzulinrezisztencia kezelése szabályainak betartása mellett nem javuló IR-esek száma is. Ön közéjük tartozik?

A komplex életmódváltás olyan alap- és kiegészítő információi következnek, amik az orvosi rendelőkben egyelőre nem, vagy csak részben / ritkán hangzanak el. Rendszerezve írtam le az információkat, hogy egyedül is messzire el tudjon jutni a gyógyulás útján. Ha nagy lendülettel szeretne hozzálátni, örömmel felhasználva a sorstársak adta csoport energiáját, akkor az oldal végigolvasása után (legalul) be tud jelentkezni az "Inzulinrezisztencia kezelése másképpen" Gyakorló Kurzusomra.

Miből áll az inzulinrezisztencia szokásosan ajánlott  4 pillérű kezelése?

A diagnózis megállapítása utáni első 3-6 hónapban életmódváltás, azaz IR étrend + IR mozgás javasolt. A 3-6 hónap utáni kontroll vizsgálat, ha nem mutat megfelelő javulást, akkor IR gyógyszert is fog kapni. Ha a diagnózis első megállapításakor nagyon rossz volt az életminősége, nagyon rosszak voltak az értékei, illetve ha kisbabát szeretne, vagy spontán vetélései voltak, akkor eleve az inzulinrezisztencia gyógyszeres kezelése javasolt. A nyitottabb szemléletű kollégák ehhez még hozzáteszik az ir lelki okai kezelését, a pszichoterápia csodákra is képes.

Inzulinrezisztencia kezelés természetesen

 

Milyen gyakorlati problémák merülhetnek fel a 4 pillér során?

1. Inzulinrezisztencia étrend (diéta)

"Diétázzon!" "Fogyjon le, utána jöjjön vissza!" "Hagyja ki a cukrokat, fehér lisztet!" "Szedjen le a netről egy 160g CH étrendet!"

Sokan kapnak ehhez hasonló utasítást. Öntsünk tiszta vizet a pohárba: ha Ön inzulinrezisztencia beteg, egész életében kötelező a 160g szénhidrát alapú diéta (étrend) betartása. Ha nem boldogul a 160g CH szakácskönyvekkel és a netről leszedett információkkal, vegyen részt diétás oktatáson, hogy a legalapvetőbb információkkal tisztában legyen.

Milyen gond lehet a hivatalos diétás oktatással? Az oktatásba nagyon lassan kerülnek be az új orvosi kutatási eredményeknek megfelelő korszerű tennivalók. Az Ön napi CH gramm igényét az egyéni anyagcsere szükségletének és fizikai aktivitásának megfelelően, személyre szabottan kell megállapítani. Lehet, hogy ez 100-120g CH, de az is lehet, hogy standard 200-220g CH. De ez nem elég. Információ hiányában a legtöbb helyen nem foglalkoznak az ételintoleranciákkal és a máj és immunrendszer további tehermentesítésével.

2. Inzulinrezisztencia mozgás

A cardio + izomépítő edzés korszerű. A rendszeres testösszetétel mérés jó iránytű a változás helyes irányának követéséhez. Az előírt súlyzós + cardió edzés hallatán rögtön stresszes lesz? A konditeremre gondolva, mintha a fogát húznák? Figyelem! A stressztől, tehát a stresszt okozó edzéstől is romlik az inzulinrezisztencia. A mellékvese kifáradás terjedésének tükrében ideje újragondolni a sportválasztás szempontjait. Ne a testéhez, hanem a személyiségéhez illő, örömteli sportot válasszon.

3. Inzulinrezisztencia gyógyszer

Az inzulinrezisztencia gyógyszer szedése legtöbbször nagyon eredményes az inzulinrezisztencia (IR) és a csökkent glükóztolerancia (IGT), PCOS, meddőség kezelésében, de nem gyógyítja meg a betegséget, csak a rosszabbodását lassítja. Van akinek az IR gyógyszer ront az állapotán és a gyógyszer gyakran mellékhatásokat is okozhat: vércukor leesés,émelygés, puffadás, hasmenés, arc, nyak, végtag zsibbadás (folsav és B12 felszívódási zavar miatt), gyógyszer szedésére nem javuló vércukor terhelés eredmények. Gyógyszer intolerancia, vagy egyéb averzió esetén is megvalósítható az inzulinrezisztencia kezelése gyógyszer nélküli kezelése: inzulinrezisztenica kezelése természetesen (ld. lejjebb).

4. IR lelki okai

Nagyon sok páciensnél az inzulinrezisztencia lelki okai akadályozzák a gyógyulást és ezek feldolgozása nyitja meg a gyógyulás kapuját. Ugyanakkor sok embernél előfordul, hogy már 27 szempontból érti, hogy mi a baja, csak épp ugyanúgy szenved tőle. A hagyományos terápiás módszerek sokszor túl sokba kerülnek, túl sokáig tartanak és általában a probléma feloldása helyett csak a probléma megértését adják. A Gyakorló Kurzuson olyan gyorsan eredményt adó, nulla forintos technikával dolgozunk (Gyógyító kódok), ami a problémákat feldolgozás helyett megszüntetik, ráadásul gyökérok szintjén. Pont mint egy jó kertész, kihúzza a gazt a virágoskertből.

Mik az új megbetegítő okok és mit tehet, mit tegyen?

nulla forintos technikákAz IR fiatal betegség, csak 15 éves orvosi múltra tekint vissza. Ráadásul az elmúlt 5 év alapkutatásai olyan ok-okozati összefüggéseket tártak fel, amelyekkel az inzulinrezisztencia kezelése sokkal eredményesebbé válik, sőt egy füst alatt az IR társbetegségei is megszelidülhetnek. Azonban az orvos-, és orvostovábbképzés lassúsága miatt a napi orvosi gyakorlatba csak nagyon lassan, akár 10-15 év alatt kerülnek át az új tudni- és tennivalók. Ez a képzés hibája, nem az orvosoké.

Az IR 4 pillérű kezelésével évekre sikerülhet rendezni az IR-t, rövid/közép távú kampányban az áhított kisbabája is megszülethet. Kérdés viszont, hogy több évtized múlva is egészséges lesz-e? Robbanásszerűen terjednek a civilizációs betegségek, az IR csak egy előfutár betegség. Nézzük meg, hogyan lehet az okokat visszaszorítani. Ezáltal az inzulinrezisztencia kezelése természetesen is lehetséges, e lépések a korábbi 4 pillér korszerű kiegészítései.

"Inzulinrezisztencia kezelése másképpen" Gyakorló Kurzus = 4 pillér + 8 pillér

A kiegészítő +8 pillérrel az eddig elért eredményei megőrizhetőek és hosszú távon túlszárnyalhatóak. Ráadásul több nulla forintos technikát is tanítok, amihez csak odafigyelés és elkötelezettség kell. Jól lesz, ráadásul rengeteg időt, pénzt, energiát és szenvedést spórolhat meg. Lásson tisztán: az egészsége - ugyanúgy, mint a pénzügyei - az oki szintű beavatkozás lehetőségével tervezhetővé vált. A Gyakorló Kurzus tudása egy lehetőség. Az Ön befektetési lehetősége a saját egészségébe.

Mi a kiegészítő +8 pillér?

 • stressz csökkentés
 • alvásrendezés
 • máj tehermentesítés
 • immun tehermentesítés
 • bélflóra egészsége
 • sejt szintű erőnlét
 • személyiség típus
 • meridián blokkok oldása

5. Stressz csökkentés

Ki nem stresszel ma Magyarországon? A stressz rontja az IR-t, stressz kezelés nélkül nincs IR gyógyulás. Mi ezzel a probléma? Taicsizik, mandalát fest, meditál, de amint a munkahelyére beér, rögtön összerántja a stressz? A kurzuson begyakoroljuk azt a gyors eredményt adó, nulla forintos 3x21 légzőgyakorlatot, amitől a stressz nem csupán lecsökken, de a stressz okozta szöveti-szervi károsodások regenerálódni, gyógyulni kezdenek. Szintén nulla forintos technika az "agykontroll alapgyakorlata" CD első 15 percének testi ellazulása. Tehát nem kell hetekig autogén tréningre járni, azt a (kidobott) időt inkább dupla ottoni ellazulásra érdemes fordítania.

6. Alvásrendezés

Álmatlanul forgolódik, éjjel is pörög a fejében a mókuskerék? Későig lóg a neten? Túlsúlyos? Tudjon róla: az alvászavar elhízást és egyéb betegségeket okoz. Kialvatlan napok után vércukor terhelésre se menjen. Hogyan rendezze lépésről lépésre az alvását?

7. Máj tehermentesítés

Összetörten ébred? Ideges, ingerült, túlterhelt? A máj étrendi tehermentesítése megszünteti ezeket a panaszokat. Csak a nap aktív szakaszában (reggeli, tízórai, ebéd) fogyasszon zsíros, olajos, és magas CH tartalmú ételeket, a nap passzív szakaszában (uzsonna, vacsora, utóvacsora) pedig kerülje azokat (kivéve: gyerek és súlyvesztő IR, éjjeli, reggeli vércukor leesés, terhesség).

8. Immun tehermentesítés

Autoimmun betegsége is van? Mi a probléma ezzel? A hivatalos dietetika nem komplex prevencióban gondolkodik, a népegyészségügyi prevenció is gyerekcipőben jár. Mit tegyen? Kerülje el az immunrendszert megterhelő ételeket, kemikáliákat, adalékanyagokat, vegyszereket. Nyugalom! A diéta szigorítása ellenére sem fog éhen halni.

9. Bélflóra egészsége

Puffad, refluxos? Egyre több ismerőse, barátja beteg? Jogosan félti a szeretteit. Hogyan dől el az egészség / betegség a bélflóra egészségénél? Az egészséget fenntartó bélflóra populációt 3 óránkénti zöldségfogyasztással építse fel és őrizze meg. A megbetegítő bélflóra populáció visszaszorításának titka: zéró tolerancia a cukrokra, keményítő tartalmú ételekre.

10. Sejt szintű erőnlét

Hiába pihen, egyre fáradtabb? Észrevette, hogy már a gyerekek is milyen fáradtak? A testi erőnlét nem a bicepsznél kezdődik, hanem sejt szinten a mitokondriumoknál. A mitokondriumok parányi "energiagyárak", minden sejtünk sok számmal tartalmazza őket. Minden, ami lerontja az "energiagyáraink" működését, attól erőtlenné válunk és ugyanígy minden, ami elősegíti a hatékony működésüket, attól egyre fittebbek leszünk. Az elektroszmog terhelés, a napfény hiánya, a LED izzók lecsökkentik az energiatermelés mennyiségét. Hogyan és mit változtasson meg, hogy újra remek formában legyen.

11. Személyiségtípus

A nyugati orvoslás test- és szervspecifikus gondolkodású, miközben mi emberek nem 60kg hús vagyunk, hanem lélek, aminek teste van. Léteznek szerencsés, egészséget támogató, illetve hosszú távon megbetegítő személyiségtípusok. Kisgyerekkora óta könnyen felpaprikázódik? Esetleg mindig is félénk, fáradékony volt? A numerológia orvosi szempontú értelmezésében, ha kimerülő, vagy túlterhelődő típusú, ez hosszú távon megbetegítő. Megbeszéljük, ki hogyan korrigálja a hibás gyári beállítást. A típusának megfelelő a munkája? A helyén van az élete? Izgalmas részletek a kurzuson.

12. Meridián blokkok oldása

Nem veszi be a gyomrom! Az agyamra megy! Epeömlést kapok tőle! Mi ezzel a probléma? Igen, minden negatív érzelemnek van egy akupunktúrás energiapályája, az érzelem pedig blokkolja a meridiánt és megbetegíti a hozzá tartozó szervet. Az érzelmek elhazudása helyett a figyelem fókuszának áthelyezése gyógyító. Rhonda Byrne nulla forintos hatékony módszerét be is gyakoroljuk!

Gratulálok, hogy eljutott e sorok olvasásáig! Szívből köszöntöm a komoly életmódváltók táborában!

INVITÁLÓ

Vizuális típusúaknak elég lehet a honlapom oldalainak megtanulása, illetve a készülő könyvem majdani elolvasása, de az élő tanítás mindig más, mindig többet ad. Ha Ön szeretne az egészre rálátást nyerni, nagy lendületet kapni, szövetségeseket találni, a csoportenergia hátszelével könnyebben venni az akadályokat, nos, akkor jelentkezzen be a következő Gyakorló Kurzusra.

Miből áll az "Inzulinrezisztencia kezelése másképpen" Gyakorló Kurzus?

Hétvégi 2 napos intenzív kurzus előadásokból (1., 2., 3. modul) és sok-sok gyakorlásból áll. A kurzus végére kedves ismerősökként köszönünk el egymástól. :)

 

Gyakorló Kurzus 1. modul: Étrend és stresszoldás.
Az étrend tudásanyagának újrastruktúrálása után legfontosabb sarokpontok mentén átvesszük az IR diéta (étrend) szempontjait: hasnyálmirigy, máj, immunrendszer tehermentesítés. Típushibákon keresztül BEGYAKOROLJUK az étrendet. Mindenkinek a magával hozott, kinyomtatott étrendjét elkezdjük átalakítani a SAJÁT MINTAÉTRENDJÉVÉ. A stressz okozta károsodások regenerálásának gyakorlata: 3x21 légzőgyakorlat, relaxáció. Mit kell tenni a fogantatás esélyének növeléséért, mi nem hangzik el a meddőségi központokban?
 
Gyakorló Kurzus 2. modul: A külső megbetegítő okok kiiktatása.
Mi legyen a sporttal? A bélflóra elsődleges szerepe az IR kialakulásában. Mit tegyen? Hogy aludjon jól? Miért és hogyan kell vigyázni a mitokondriumokra? Mire költene inkább: bio háztartásra, vagy gyógyszerekre? Hol vásároljon?  "Minden elmélet annyit ér, amennyire a gyakorlatba átültetik!" Megvalósítási tervet készítünk, határidőkkel.
 
Gyakorló Kurzus 3. modul: A belső megbetegítő okok kitakarítása.
Hol folyhat még el egy IR-es életereje? Orvosi numerológia: hol vannak a személyiségben rejlő csapdák? A helyén van a munkája, a kapcsolatai, az önmegvalósítása? Mit tehet, mit tegyen az IR lelki okaival? Hogyan spórolja meg a pszichoterápia idejét, költségét és szenvedését? A kurzuson tanult technikákat begyakoroljuk: rögtön elkezdjük a lelki okok, önsorsrontó programok kitakarítását! A csoportenergia mindenki folyamatát katalizálja. Az inzulinrezisztencia kezelése természetesen e lépésekkel együtt válik kompletté.

Miről nem lesz szó?

 • 160g CH diéta alapoktatás.

Nézze meg videón a résztvevők véleményét:

Mikor indul a következő Gyakorló Kurzus? Hol tud bejelentkezni? Mennyibe kerül? Hol lesz?

IDŐPONTOK:

Hétvégi, 2 napos intenzív kurzusok

 • Szept. 16-17. BETELT
 • Szept. 30-okt.1. BETELT
 • Október 14-15. BETELT
 • Október 28-29. 10.00-14.30   Jelentkezési és befizetési határidő: okt. 25. szerda éjfél
 • November 11-12. 10.00-14.30  Jelentkezési és befizetési határidő: nov. 8. szerda éjfél

Részvételi díj:

50.000 Ft, előre utalással. Befizetési határidő: 5 nap.  Ha 5 napon belül nem érkezik meg a befizetése, jelentkezését tárgytalannak tekintjük. A terem befogadóképessége miatt az Ön részvétele az átutalása beérkezésével válik biztosítottá. Ha a befizetése a helyek betöltése után érkezik meg, várólistára tudjuk áttenni, vagy csak valamelyik későbbi kurzuson tud részt venni, vagy kérésére visszautaljuk befizetését.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • a kurzuson való részvételt,
 • munkafüzetet,
 • 2x5 napos e-mailes étrendi felülvizsgálatot, (10.000 Ft értékben),
 • csoportos orvosi numerológiai elemzést, (5.000 Ft értékben),
 • kávét, teát folyamatosan, büfé ebédet (3.000 Ft értékben).

Kedvezmény:

A 14-18 év közötti gyermekek csak a szülővel együtt vehetnek részt. A szülő részvétele teljes árú, a gyermek 60% kedvezménnyel, 20.000 Ft-os áron vehet részt a kurzuson.

Részvételi feltétel:

 • A 160g CH étrend gyakorlati ismerete: gyors /lassú CH grammok számolási és étkezési napló vezetési tapasztalat.
 • A kurzus előtt a honlapom étrendi és táblázatok oldalának végigolvasása.
 • Betöltött 14. életév.

LEMONDÁS:

e-mailben.
A kurzus kezdete előtt 5 napon túl lemondott részvétel esetén a teljes részvételi díjat visszautaljuk.
A kurzus kezdete előtt 5 napon belüli lemondás esetén

 • a részvétel, a részvételi feltételeknek megfelelő személyre átruházható (de csak előzetes, a honlapon történt regisztráció esetén), illetve
 • egészségügyi okok miatti lemondás esetén a következő 2 kurzus valamelyikére a részvétel átirányítható, de ez a későbbiekben már nem mondható le.

Helyszín:

1075 Budapest Károly körút 3/a Oktatóterem

Jelentkezés a Gyakorló Kurzusra

Kérem válasszon időpontot...
Kérem válasszon időpontot...
Kérjük pontosan adja meg a nevét...
Kérjük pontosan adja meg az e-mail címét...
Kérjük pontosan adja meg a számlázási nevet...
Kérjük pontosan adja meg a számlázási nevet...
Kérem adja meg az irányítószámot...
Kérjük adja meg, melyik városba, községbe szállítsuk...
Kérjük adja meg az utcát és a házszámot...
Kérem röviden írja le, mi a jelenlegi legnagyobb problémája
Kérem röviden írja le, mi a jelenlegi legnagyobb problémája
Jelentkezéshez kérjük igazolja, hogy elolvasta, megértette és elfogadja az ÁSZF, Jogi Nyilatkozat, Adatvédelem​ben foglaltakat.
Érvénytelen adat

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: