Dr. Benkő Éva

Inzulinrezisztencia kezelése természetesen GYAKORLÓ KURZUS

Inzulinrezisztencia kezelése természetesen GYAKORLÓ KURZUS Inzulinrezisztencia kezelése természetesen GYAKORLÓ KURZUS
 • Kiolvasott és végigfőzött már több 160g CH szakácskönyvet?
 • Szorgalmasan számolja konyhai mérlegen élelmiszere szénhidrát tartalmát?
 • Már kívülről tudja a gyors és lassú felszívódású szénhidrátokat, és alkalmazza is étrendjében?

Mégis rosszul érzi magát, esetleg tovább hízik, érzi, tudja, hogy valami nem stimmel?

Akkor feltétlenül olvasson tovább!

Fontos tudnia, hogy nincs egyedül. Akupunktőrként pácienseim zömét az IR szabályok betartása mellett nem javuló IR-esek tették ki. Honlapomon azokat a kiegészítő információkat is megtalálja, amik az orvosi rendelőkben egyelőre nem, vagy csak ritkán hangzanak el. Ezeket tanítom a komplex kezelésre vágyóknak a Gyakorló Kurzusomon.

Miért nem reagál mindenki jól a szokásos kezelésre és mi a megoldás?

Az IR fiatal betegség, csak 15 éves orvosi múltra tekint vissza. Az elmúlt 5 év alapkutatásai olyan ok-okozati összefüggéseket tártak fel, amelyekkel az inzulinrezisztencia kezelése sokkal eredményesebbé válik, sőt egy füst alatt az IR társbetegségei is megszelidülhetnek. Azonban az orvos-, és orvostovábbképzés lassúsága miatt a napi orvosi gyakorlatba csak nagyon lassan, akár 10-15 év alatt kerülnek át az új tudni- és tennivalók. Ez a képzés hibája, nem az orvosoké. Ezeket az új eredményeket tanulhatja meg önállóan a honlapomról, illetve, ha nagy lendületre és inspirációra vágyik, akkor az "IR kezelése természetesen" Gyakorló Kurzusomat gyorsítósávként használhatja.

Hogyan áll ma az inzulinrezisztencia szokásos kezelése és mik az új szempontok?

A diagnózis megállapítása utáni első 3-6 hónapban életmódváltás javasolt. A 3-6 hónap utáni kontroll vizsgálat, ha nem mutat megfelelő javulást, akkor IR gyógyszert is fog kapni. Ha a diagnózis első megállapításakor nagyon rosszak voltak az értékei, ha kisbabát szeretne, vagy spontán vetélései voltak, akkor eleve a gyógyszer javasolt. Az IR specialista, illetve a már nyitottabb szemléletű kollégák ehhez még hozzáteszik a pszichoterápiát a stressz csökkentésére. Ez jelenleg az IR 4 pillérű kezelése. Sok páciensnél ez a 4 pillérű kezelés sem elég.

Inzulinrezisztencia kezelés természetesen

Milyen gyakorlati problémák merülhetnek fel az IR 4 pillérű kezelése során:

1. Inzulinrezisztencia étrend (diéta)

 • "Diétázzon!"
 • "Fogyjon le, utána jöjjön vissza!"
 • "Hagyja ki a cukrokat, fehér lisztet!"
 • "Szedjen le a netről egy 160g CH étrendet!"

Sokan kapnak ehhez hasonló utasítást. Öntsünk tiszta vizet a pohárba: ha Ön inzulinrezisztencia beteg, egész életében kötelező a 160g szénhidrát alapú diéta (étrend) betartása. Ha nem boldogul a 160g CH szakácskönyvekkel és a netről leszedett információkkal, vegyen részt diétás oktatáson, hogy a legalapvetőbb információkkal tisztában legyen.

Milyen gond lehet a hivatalos diétás oktatással? A diétás oktatás tudásanyagába is nagyon lassan kerülnek be az új orvosi kutatási eredményeknek megfelelő új tennivalók. 160g CH? Biztos? Az Ön napi CH gramm igényét az egyéni anyagcsere szükségletének és fizikai aktivitásának megfelelően, személyre szabottan kell megállapítani. Lehet, hogy ez 100-120g CH, de az is lehet, hogy standard 200-220g CH. De ez nem elég. Információ hiányában a legtöbb helyen nem foglalkoznak a máj és az immunrendszer tehermentesítésével. A kurzuson kiegészítő szempontok szerint begyakoroljuk az étrendet.

2. Inzulinrezisztencia mozgás

A cardio + izomépítő edzés korszerű. A rendszeres testösszetétel mérés jó iránytű a változás helyes irányának követéséhez. Az előírt súlyzós + cardió edzés hallatán rögtön stresszes lesz? A konditeremre gondolva, mintha a fogát húznák? ? Figyelem! A stressztől, tehát a stresszt okozó edzéstől is romlik az inzulinrezisztencia. A mellékvese kifáradás terjedésének tükrében ideje újragondolni a sportválasztás szempontjait! Ne a testéhez, hanem a személyiségéhez illő, örömteli sportot válasszon!

3. Inzulinrezisztencia gyógyszer

Az inzulinrezisztencia gyógyszer szedése legtöbbször nagyon eredményes az inzulinrezisztencia (IR) és a csökkent glükóztolerancia (IGT) kezelésében, de nem gyógyítja meg a betegséget, csak a rosszabbodását lassítja. Van akinek az IR gyógyszer ront az állapotán és a gyógyszer gyakran mellékhatásokat is okozhat:

 • vércukor leesés
 • émelygés, puffadás, hasmenés
 • arc, nyak, végtag zsibbadás (folsav és B12 felszívódási zavar miatt)
 • gyógyszer szedésére nem javuló vércukor terhelés eredmények.

Gyógyszer intolerancia (vagy egyéb averzió esetén) hogyan valósítható meg az inzulinrezisztencia kezelése gyógyszer nélkül? Erről is szól a kurzus.

4. Pszichoterápia

Nagyon sok páciensnél az inzulinrezisztencia a lelki okok feldolgozása után kezd el javulni. Ugyanakkor sok embernél előfordul, hogy már érti, már tudja, hogy mi a baja, csak épp ugyanúgy szenved tőle. A hagyományos terápiás módszerek túl sokba kerülnek, túl sokáig tartanak és általában a probléma feloldása helyett csak a probléma megértését adják. A kurzuson olyan gyorsan eredményt adó, nulla forintos technikával dolgozunk (Gyógyító kódok), ami a problémákat feldolgozás helyett egyszerűen megszünteti, mert a gyökerénél húzza ki, pont mint a jó kertész a gazt a virágoskertből.

Ha elégedetlen az eredményeivel és többet akar kihozni a betegség adta figyelmeztetésből, csak akkor érdemes tovább olvasnia.

IR Gyakorló Kurzus = 4 pillér + 8 pillér

Miért van szükség további 8 pillérű kiegészítésre?

nulla forintos technikákA 4-es pillérrel néhány évre sikerülhet rendezni az IR-t, rövid/közép távú kampányban az áhított kisbabája is megszülethet. Ezek a viszonylag könnyen elérhető célok. A valódi kérdés viszont az, hogy több évtized múlva is egészséges lesz-e? Robbanásszerűen terjednek a civilizációs betegségek, ezeknek csak előfutára az IR. Az új orvosi kutatási eredmények alapján szerencsénkre megszüntethető, visszaszorítható okai is vannak.

Ki kell iktatni az egészséget romboló civilizációs megbetegítő okokat és ugyanígy meg kell szüntetni az érzelmi megbetegítő okokat is. Ezekről szól a kiegészítő +8 pillér, amivel az eddig elért IR kezelési eredményei megőrizhetőek és hosszú távon túlszárnyalhatóak. Ráadásul több "spórolós", nulla forintos technikát is megtanítok, amihez csak odafigyelés és elkötelezettség kell, eredményük hatására jól lesz, sőt, rengeteg időt, pénzt, energiát és szenvedést spórolhat meg. Lásson tisztán. Az egészsége, ugyanúgy, mint a pénzügyei tervezhetővé váltak. Az IR Gyakorló Kurzus tudása egy lehetőség. Befektetési lehetősége a saját egészségébe.

Jelentkezem a Gyakorló Kurzusra

Honnan származik a módszerem?

Dr. Benkő Éva inzulinrezisztencia szakértőDr. Benkő Éva orvos vagyok. Nem tudtam, hogy az éjszakai orvosi ügyeletek és a folyamatos stressz miatt az inzulinrezisztencia hajlamom az életemet megkeserítő betegséggé fog válni. Az IR-em későn derült ki és az inzulinrezisztencia kezelése szabályok betartása ellenére csak romlott. Az IR-esek azon csoportjába tartozom, akik rosszabbul vannak a szokásos 160g CH diétától és nem tolerálják az IR gyógyszereket. Sőt, nálam a hagyományos terápiás módok nem oldották meg az inzulinrezisztencia lelki okait.

Az akupunktúrás postgraduális tanulmányaim alkalmazásakor kezdtem jobban lenni. Ez után is folyamatosan tanultam, majd a gyógyító mozaikokat beépítettem komplex kezelési rendszerembe. Az akupunktúrás rendelésemre szinte csak IR, PCOS, meddőség betegségében szenvedő nők jöttek. Az elején rögös és többször kudarcos volt ez az út. Mára kikristályosodott a módszerem, ami nem a tünetek, hanem az okok szintjén nyúl a betegséghez.

A nyugati orvoslásból a régi és a új eredményeket szintetizáltam a hagyományos kínai orvoslás tudásával. Az elmélet után nagy hangsúlyt fektetek a gyakorlati megvalósításba és a személyes felelősségvállalást előtérbe helyező önsegítő módszerek integrálásába. A módszer kinőtte a rendelő kereteit, 2016 őszétől az „Inzulinrezisztencia kezelése természetesen” Gyakorló Kurzusomon tanítom. 

Miből áll az "Inzulinrezisztencia kezelése természetesen" Gyakorló Kurzusom?

3x3 órás előadásokból áll, amelyek 3 egymást követő hét azonos napján kerülnek megrendezésre; indítok délelőtti és délutáni csoportokat is. A +8 pilléren túl sok olyan új információt tanítok, ami helyére teszi és kiigazítja a 4 pillér tudnivalókat és gyakorlati alkalmazásukat.

Mi a kiegészítő +8 pillér?

  1. stressz csökkentés
  2. alvásrendezés
  3. máj tehermentesítés
  4. immun tehetmentesítés
  5. bélflóra egészsége
  6. sejt szintű erőnlét
  7. személyiség típus
  8. meridián blokkok oldása

5. Stressz csökkentés

Ki nem stresszel ma Magyarországon? A stressz rontja az IR-t, stressz kezelés nélkül nincs IR gyógyulás. Mi ezzel a probléma? Taicsizik, mandalát fest, meditál, de amint a munkahelyére beér, rögtön összerántja a stressz? A kurzuson begyakoroljuk azt a gyors eredményt adó, nulla forintos 3x21 légzőgyakorlatot, amitől a stressz nem csupán lecsökken, de a stressz okozta szöveti-szervi károsodások regenerálódni, gyógyulni kezdenek.

6. Alvásrendezés

Álmatlanul forgolódik, éjjel is pörög a fejében a mókuskerék? Későig lóg a neten? Túlsúlyos? Nos, tudjon róla: az alvászavar elhízást és egyéb betegségekete okoz, sőt, kialvatlan napok után vércukor terhelésre se menjen. Hogyan rendezze lépésről lépésre az alvását? Megtanuljuk és kipipáljuk a Kurzuson.

7. Máj tehermentesítés

Összetörten ébred? Ideges, ingerült, túlterhelt? A máj étrendi tehermentesítése megszünteti ezeket a panaszokat. Csak a nap aktív szakaszában (reggeli, tízórai, ebéd) fogyasszon zsíros, olajos, és magas CH tartalmú ételeket, a nap passzív szakaszában (uzsonna, vacsora, utóvacsora) pedig kerülje azokat (kivéve: gyerek és súlyvesztő IR, éjjeli, reggeli vércukor leesés, terhesség). Begyakoroljuk a kurzuson.

8. Immun tehermentesítés

Autoimmun betegsége is van? Mi a probléma ezzel? A hivatalos dietetika nem komplex prevencióban gondolkodik, a népegyészségügyi prevenció is gyerekcipőben jár. Mit tegyen? Kerülje el az immunrendszert megterhelő ételeket, kemikáliákat, adalékanyagokat, vegyszereket. Nyugalom! A diéta szigorítása ellenére sem fog éhen halni.

9. Bélflóra egészsége

Puffad, refluxos? Egyre több ismerőse, barátja beteg? Jogosan félti a szeretteit. Hogyan dől el az egészség / betegség a bélflóra egészségénél? Az egészséget fenntartó bélflóra populációt 3 óránkénti zöldségfogyasztással építse fel és őrizze meg. A megbetegítő bélflóra populáció visszaszorításának titka: zéró tolerancia a cukrokra, keményítő tartalmú ételekre.

10. Sejt szintű erőnlét

Hiába pihen, egyre fáradtabb? Észrevette, hogy már a gyerekek is milyen fáradtak? A testi erőnlét nem a bicepsznél kezdődik, hanem sejt szinten a mitokondriumoknál. A mitokondriumok parányi "energiagyárak", minden sejtünk sok számmal tartalmazza őket. Minden, ami lerontja az "energiagyáraink" működését, attól erőtlenné válunk és ugyanígy minden, ami elősegíti a hatékony működésüket, attól egyre fittebbek leszünk. Az elektroszmog terhelés, a napfény hiánya, a hideg fényű LED izzók lecsökkentik az energiatermelés mennyiségét. Hogyan és mit változtasson meg, hogy újra remek formában legyen. Útmutató a kurzuson.

11. Személyiségtípus

A nyugati orvoslás test- és szervspecifikus gondolkodású, miközben mi emberek nem 60kg hús vagyunk, hanem lélek, aminek teste van. Léteznek szerencsés, egészséget támogató, illetve hosszú távon megbetegítő személyiségtípusok. Kisgyerekkora óta könnyen felpaprikázódik? Esetleg mindig is félénk, fáradékony volt? A numerológia orvosi szempontú értelmezésében, ha kimerülő, vagy túlterhelődő típusú, ez hosszú távon megbetegítő. Megbeszéljük, ki hogyan korrigálja a hibás gyári beállítást. A típusának megfelelő a munkája? A helyén van az élete? Izgalmas részletek a kurzuson.

12. Meridián blokkok oldása

Nem veszi be a gyomrom! Az agyamra megy! Epeömlést kapok tőle! Mi ezzel a probléma? Igen, minden negatív érzelemnek van egy akupunktúrás energiapályája, az érzelem pedig blokkolja a meridiánt és megbetegíti a hozzá tartozó szervet. Az érzelmek elhazudása helyett a figyelem fókuszának áthelyezése gyógyító. Rhonda Byrne nulla forintos hatékony módszerét be is gyakoroljuk!

Miről lesz szó az "Inzulinrezisztencia kezelése természetesen" Gyakorló Kurzus 1., 2. és 3. részében?

Gyakorló Kurzus 1. rész: Étrend és stresszoldás.
A legfontosabb sarokpontok mentén átvesszük az inzulinrezisztencia diéta (étrend) szempontjait: hasnyálmirigy, máj, immunrendszer tehermentesítés. Típushibákon keresztül jól begyakoroljuk az étrendet. Elfogadó, jó csoporthangulatban, könnyedén tanulunk. Mit művel a stressz a testünkkel, hogyan tudjuk regenerálni az eddigi károsodásokat. 3x21 légzőgyakorlat és az endorfin. Arccal a jókedv és a visszafiatalodás felé!
 
Gyakorló Kurzus 2. rész: A külső megbetegítő okok kiiktatása.
Mi legyen a sporttal? Ha fogyni akar, aludjon jól! Paradigmaváltás az orvoslásban: a bélflóra elsődleges szerepe az egészség fenntartásában, a civilizációs betegség kiiktatásában. Mit tegyen? Hogyan csökkentse az erőtlenné tevő elektroszmog terhelést? Mi a drágább? A bio háztartás, vagy a gyógyszerköltség? Hol vásároljon? Mit nem tudnak a meddőségi központokban? "Mottó: Minden elmélet annyit ér, amennyire a gyakorlatba átültetik!"
 
Gyakorló Kurzus 3. rész: A belső megbetegítő okok kitakarítása.
A személyiségben rejlő "gyári beállítású" energiavesztő helyeket korrigáljuk. Hol folyhat még el az életereje? A helyén van a munkája, a kapcsolatai, az önmegvalósítása? Mit tegyen ha jogosan dühös, de mindenki pozitív és elfogadó magatartást vár Öntől? Hogyan lépjen? Mitől nyílnak ki régóta vágyott, új utak az életében? Hogyan spórolja meg a pszichoterápia idejét, költségét és szenvedését?  Út típusú technika: a "Gyógyító kód". Gyakorló Kurzus elvégzése után pedig jöhet Gyakorló Klub!

Miről nem lesz szó?

 • 160g CH diéta alapoktatás,
 • bevásárlás,
 • receptek,
 • főzőiskola.

Az inzulinrezisztencia gyógyítása és gyógyulása

Az inzulinrezisztencia nem gyógyítható, mert az IR hajlam az egész életében elkíséri. Mit tud tenni? 4+8 pillérű kezeléssel teljes körűen tehermentesíteni. Lásson tisztán! Az egészsége - éppúgy mint az anyagi helyzete - tervezhetővé vált. Gyakorló Kurzus tudásanyaga lehet az Ön egyik hosszútávú befektetése az egészségébe. Ezt a tudást Önnek át kell ültetnie a hétköznapokba. Az életmódváltás munkáját a legjobb állami egészségügyi ellátás, vagy a legjobb magánorvos legdrágább gyógyszere sem tudja helyettesíteni. Ezt a munkát Önnek kell elvégeznie, ehhez inspirációt és személyes segítséget kap tőlem, hatalmas lendületet pedig a csoporttól - az IR Gyakorló Kurzuson.

Ezt mondták a résztvevők a kurzusról:

FIGYELEM! Mikor tudja jól hasznosítani a kurzust?

 • Biztonsággal használja a gyors / lassú felszívódású szénhidrátokat.
 • Tud CH grammokat számolni, vezetett már étkezési naplót.
 • Ezért a kurzus részvételi feltétele a 160g CH diéta ismerete.

Mikor indul a következő Gyakorló Kurzus? Hol tud bejelentkezni? Mennyibe kerül? Milyen ajándékra, kedvezményre tarthat igényt?

Időpontok:

   Július:

    délelőtti csoport:

 • 1. rész: július 5., szerda 10.00-13.00
 • 2. rész: július 12., szerda 10.00-13.00
 • 3. rész: július 19., szerda 10.00-13.00

    délutáni csoport:

 • 1. rész: július 6., csütörtök 17.30-20.30
 • 2. rész: július 13., csütörtök 17.30-20.30
 • 3. rész: július 20., csütörtök 17.30-20.30

Augusztus: nyári szünet

Szeptember:       

 • 1. rész: szeptember 9., szombat 10.00-13.00
 • 2. rész: szeptember 16., szombat 10.00-13.00
 • 3. rész: szeptember 23, szombat 10.00-13.00

Részvételi díj:

45.000 Ft előre utalással. A terem befogadóképessége miatt az Ön részvétele az átutalása beérkezésével válik biztosítottá. Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • 3 részes kurzuson való részvételt,
 • közvetlenül az 1. rész után 2x5 napos e-mailes étrendi felülvizsgálatot, 2x5.000 Ft értékben (nem halasztható későbbre!),
 • kinyomtatott munkafüzetet és oktatási segédanyagokat,
 • egészségügyi szempontú numerológiai elemzést, 5.000 Ft értékben,
 • kávét / teát a szünetben.

Kedvezmény gyerekeseknek:

A gyermeke inzulinrezisztenciás? A 14-18 év közötti gyermekek csak a szülővel együtt vehetnek részt. Az Ön (szülő) részvétele teljes árú, a gyermeke 60% kedvezménnyel, 18.000 Ft-os áron vehet részt a kurzuson, (az előadásokat ajándékba kapja).

Milyen ajándékra tarthat igényt?

Szeretne már a kurzus megkezdésére frissebb lenni testileg-lelkileg? Szeretne sokkal több segítséget kapni tőlem? A jelentkezésétől számított 3 napon belül befizetett részvételi díj ajándéka:

 • +5 napos e-mail étrendi felülvizsgálat, 5.000 Ft értékben (a kurzus díjában benne levő 2x5 napos e-mail étrendi felülvizsgálaton kívül!).
 • ez az extra étrendi ellenőrzés már a kurzus megkezdése előtt érvényes (de csak a kurzus előtt, tehát nem halasztható későbbre!).

Részvételi feltétel:

 • A 160g CH étrend gyakorlati ismerete: gyors /lassú CH grammok számolása, betartása, étkezési napló vezetési tapasztalat.
 • betöltött 14. életév.

Helyszín:

1075 Budapest Károly körút 3/a. félemelet, Oktatóterem

Jelentkezés a Gyakorló Kurzusra

Kérem válasszon időpontot...
Kérjük pontosan adja meg a nevét...
Kérjük pontosan adja meg az e-mail címét...
Kérjük pontosan adja meg a számlázási nevet...
Kérjük pontosan adja meg a számlázási nevet...
Kérjük adja meg a telefonszámát...
Kérem adja meg az irányítószámot...
Kérjük adja meg, melyik városba, községbe szállítsuk...
Kérjük adja meg az utcát és a házszámot...
Kérem röviden írja le, mi a jelenlegi legnagyobb problémája
Érvénytelen adat

Szóljon hozzá!

Legyen jól értesült „IR másképpen” hírleveleimből.

 

Itt iratkozzon fel: