Dr. Benkő Éva

Inzulinrezisztencia kezelése természetesen és Gyakorló Kurzus

Inzulinrezisztencia kezelése természetesen GYAKORLÓ KURZUS Inzulinrezisztencia kezelése természetesen GYAKORLÓ KURZUS

Súlyproblémás, fáradt / rosszkedvű, nem jön a baba? Mit tehet azért, hogy visszakapja a régi, örömteli önmagát?

Ma már nem csak 4 pillérből áll az inzulinrezisztencia kezelése!

 1. inzulinrezisztencia étrend
 2. inzulinrezisztencia edzés
 3. inzulinrezisztencia gyógyszer
 4. IR lelki okainak feloldása

Komplex életmódváltásra van szükség, ami kiegészítő +8 pillért is tartalmaz. Ezen az oldalon röviden megismerheti a kezelés 4 pillérének buktatóit és a kiegészítő +8 pillért.

Hol tudja részletesen megtanulni és egyben át is ültetni a gyakorlatba a 4+8=12 pillért?

Az "Inzulinrezisztencia kezelése természetesen" Gyakorló Kurzuson. Az életmódváltását lépésről lépésre megtervezzük és utánkövetéssel segítjük a megvalósításban. Az oldalon legalul tud bejelentkezni a Gyakorló Kurzusra.

Mi az inzulinrezisztencia szokásosan ajánlott 4 pillérű kezelése?

A diagnózis megállapítása utáni első 3-6 hónapban életmódváltás, azaz IR étrend + IR mozgás javasolt. A 3-6 hónap utáni kontroll vizsgálat, ha nem mutat megfelelő javulást, akkor IR gyógyszert is fog kapni. Ha a diagnózis első megállapításakor nagyon rossz volt az életminősége, nagyon rosszak voltak az értékei, illetve ha kisbabát szeretne, vagy spontán vetélései voltak, akkor eleve az inzulinrezisztencia gyógyszeres kezelése javasolt. A nyitottabb szemléletű kollégák ehhez még hozzáteszik az ir lelki okai kezelését, a pszichoterápia csodákra is képes.

Milyen gyakorlati problémák merülhetnek fel a 4 pillér alkalmazásakor?

1. Inzulinrezisztencia étrend (diéta)

Amíg nincs személyre szabva a napi fix szénhidrát bevitele, folyamatosan vagy eléhezhet, vagy túltöltheti magát szénhidráttal. Az állandó éhség hátterében egyéni érzékenység is állhat, amikor a lassú felszívódású szénhidrátok gyorsként működnek. Gyakori, hogy gyulladáskeltő élelmiszerek miatt nem javul az állapota, ezeket ki kell szűrni és kihagyni az étrendből. Elmaradhat az edzés utáni plusz szénhidrát bevitele. Lehet, hogy nincs tisztában az alapokkal: gyors/lassú felszívódású szénhidrátok aránya, étkezésenkénti fogyaszthatósága. Éjjeli vércukorleesései lehetnek, ezért is ébredhet reggel fáradtan.

2. Inzulinrezisztencia mozgás

A cardio + izomépítő edzés korszerű. A rendszeres testösszetétel mérés jó iránytű a változás helyes irányának követéséhez. Az előírt súlyzós + cardió edzés hallatán rögtön stresszes lesz? A konditeremre gondolva, mintha a fogát húznák? Figyelem! A stressztől, tehát a stresszt okozó edzéstől is romlik az inzulinrezisztencia. A mellékvese kifáradás terjedésének tükrében ideje újragondolni a sportválasztás szempontjait. Ne a testéhez, hanem a személyiségéhez illő, örömteli sportot válasszon.

3. Inzulinrezisztencia gyógyszer

Az inzulinrezisztencia gyógyszer szedése legtöbbször nagyon eredményes az inzulinrezisztencia (IR) és a csökkent glükóztolerancia (IGT), PCOS, meddőség kezelésében, de nem gyógyítja meg a betegséget, csak a rosszabbodását lassítja. Van akinek az IR gyógyszer ront az állapotán és a gyógyszer gyakran mellékhatásokat is okozhat: vércukor leesés, émelygés, puffadás, hasmenés, arc, nyak, végtag zsibbadás (folsav és B12 felszívódási zavar miatt), gyógyszer szedésére nem javuló vércukor terhelés eredmények. Gyógyszer intolerancia, vagy egyéb averzió esetén is megvalósítható az inzulinrezisztencia gyógyszer nélküli kezelése: inzulinrezisztenica kezelése természetesen (erről szól az egész IR Gyakorló Kurzus).

4. IR lelki okai

Nagyon sok páciensnél az inzulinrezisztencia lelki okai akadályozzák a gyógyulást és ezek feldolgozása nyitja meg a gyógyulás kapuját. Ugyanakkor sok embernél előfordul, hogy már 27 szempontból érti, hogy mi a baja, csak épp ugyanúgy szenved tőle. A hagyományos terápiás módszerek sokszor túl sokba kerülnek, túl sokáig tartanak és általában a probléma feloldása helyett csak a probléma megértését adják. A Gyakorló Kurzuson olyan gyorsan eredményt adó, nulla forintos technikával dolgozunk (Gyógyító kódok), ami a problémákat feldolgozás helyett megszünteti, ráadásul a gyökérok szintjén. Pont mint egy jó kertész, gyökerénél húzza ki a gazt a virágoskertből.

Milyen eredményekre számíthat a jelenlegi kezeléssel?

Az inzulinrezisztencia 4 pillérű kezelésével évekre sikerülhet rendezni az IR-t, rövid/közép távú kampányban az áhított kisbabája is megszülethet. Kérdés viszont, hogy több évtized múlva is egészséges lesz-e? Robbanásszerűen terjednek a civilizációs betegségek, az IR csak egy előfutár betegség. Nézzük meg, melyek a külső és belső megbetegítő okok és hogyan lehet az okokat visszaszorítani. Az „inzulinrezisztencia kezelése természetesen” is lehetséges - a következő kiegészítésekkel:

Milyen új megbetegítő okokat kell még kiiktatnia és hogyan tegye?

Az IR fiatal betegség, csak 15 éves orvosi múltra tekint vissza. Ráadásul az elmúlt 5 év alapkutatásai olyan ok-okozati összefüggéseket tártak fel, amelyekkel az inzulinrezisztencia kezelése sokkal eredményesebbé válik, sőt egy füst alatt az IR társbetegségei is visszaszorulhatnak. Azonban az orvosképzés és -továbbképzés lassúsága miatt a napi orvosi gyakorlatba csak nagyon lassan, akár 10-15 év alatt kerülnek át az új tudni- és tennivalók. Ez a képzés hibája, nem az orvosoké. Önnek nem kell ennyi ideig várnia, megtanulhatja és beépítheti már most az új tudnivalókat az életébe! Erre való az „Inzulinrezisztencia kezelése természetesen” Gyakorló Kurzus.

"Inzulinrezisztencia kezelése másképpen" Gyakorló Kurzus = 4 pillér + 8 pillér

A kiegészítő +8 pillérrel az eddig elért eredményei megőrizhetőek és hosszú távon túlszárnyalhatóak. Ráadásul több nulla forintos technikát is tanítok, amihez csak odafigyelés és elkötelezettség kell. Jól lesz, ráadásul rengeteg időt, pénzt, energiát és szenvedést spórolhat meg. Lásson tisztán: az egészsége - ugyanúgy, mint a pénzügyei - az oki szintű beavatkozás lehetőségével tervezhetővé vált. A Gyakorló Kurzus tudása egy lehetőség. Az Ön befektetési lehetősége a saját egészségébe.

Mi a kiegészítő +8 pillér?

 • stressz csökkentés
 • alvásrendezés
 • máj tehermentesítés
 • immun tehermentesítés
 • bélflóra egészsége
 • sejt szintű erőnlét
 • személyiség típus
 • meridián blokkok oldása

5. Stressz csökkentés

Ki nem stresszel ma Magyarországon? A stressz rontja az IR-t, stressz kezelés nélkül nincs IR gyógyulás. Mi ezzel a probléma? Taicsizik, mandalát fest, meditál, de amint a munkahelyére beér, rögtön összerántja a stressz? A kurzuson begyakoroljuk azt a gyors eredményt adó, nulla forintos 3x21 légzőgyakorlatot, amitől a stressz nem csupán lecsökken, de a stressz okozta szöveti-szervi károsodások regenerálódni, gyógyulni kezdenek. Szintén nulla forintos technika az "agykontroll alapgyakorlata" CD első 15 percének testi ellazulása. Tehát nem kell hetekig autogén tréningre járni, azt a (kidobott) időt inkább dupla ottoni ellazulásra érdemes fordítania.

6. Alvásrendezés

Álmatlanul forgolódik, éjjel is pörög a fejében a mókuskerék? Későig lóg a neten? Túlsúlyos? Tudjon róla: az alvászavar elhízást és egyéb betegségeket okoz. Kialvatlan napok után vércukor terhelésre se menjen, mert biztosan rossz eredményt kap. Az inzulinrezisztencia kezelésének alap pillére az alvásrendezés.

7. Máj tehermentesítés

Összetörten ébred? Ideges, ingerült, túlterhelt? A máj étrendi tehermentesítése megszünteti ezeket a panaszokat. Csak a nap aktív szakaszában (reggeli, tízórai, ebéd) fogyasszon zsíros, olajos, és magas CH tartalmú ételeket, a nap passzív szakaszában (uzsonna, vacsora, utóvacsora) pedig kerülje azokat (kivéve: gyerek és súlyvesztő IR, éjjeli, reggeli vércukor leesés, terhesség).

8. Immun tehermentesítés

Autoimmun betegsége is van? Mi a probléma ezzel? A hivatalos dietetika nem komplex prevencióban gondolkodik, a népegyészségügyi prevenció is gyerekcipőben jár. Mit tegyen? Kerülje el az immunrendszert megterhelő ételeket, kemikáliákat, adalékanyagokat, vegyszereket. Nyugalom! A diéta szigorítása ellenére sem fog éhen halni.

9. Bélflóra egészsége

Puffad, refluxos? Egyre több ismerőse, barátja beteg? Jogosan félti a szeretteit. Hogyan dől el az egészség / betegség a bélflóra egészségénél? Az egészséget fenntartó bélflóra populációt 3 óránkénti zöldségfogyasztással építse fel és őrizze meg. A megbetegítő bélflóra populáció visszaszorításának titka: zéró tolerancia a cukrokra és megszorítani a keményítő tartalmú ételek bevitelét.

10. Sejt szintű erőnlét

Hiába pihen, egyre fáradtabb? Észrevette, hogy már a gyerekek is milyen fáradtak? A testi erőnlét nem a bicepsznél kezdődik, hanem sejt szinten a mitokondriumoknál. A mitokondriumok parányi "energiagyárak", minden sejtünk sok számmal tartalmazza őket. Minden, ami lerontja az "energiagyáraink" működését, attól erőtlenné válunk és ugyanígy minden, ami elősegíti a hatékony működésüket, attól egyre fittebbek leszünk. Az elektroszmog terhelés, a napfény hiánya, a LED izzók lecsökkentik az energiatermelés mennyiségét. Hogyan és mit változtasson meg, hogy újra remek formában legyen.

11. Személyiségtípus

A nyugati orvoslás test- és szervspecifikus gondolkodású, miközben mi emberek nem 60kg (vagy több/kevesebb) hús vagyunk, hanem lélek, aminek teste van. Léteznek szerencsés, egészséget támogató, illetve hosszú távon megbetegítő személyiségtípusok. Kisgyerekkora óta könnyen felpaprikázódik? Esetleg mindig is félénk, fáradékony volt? A numerológia orvosi szempontú értékelésében, ha kimerülő, vagy túlterhelődő típusú, ez hosszú távon megbetegítő hatású. Megbeszéljük, ki hogyan korrigálja a "hibás gyári beállítást". A típusának megfelelő a munkája? A helyén van az élete? Izgalmas részletek a kurzuson. 

12. Meridián blokkok oldása

Nem veszi be a gyomrom! Az agyamra megy! Epeömlést kapok tőle! Mi ezzel a probléma? Igen, minden negatív érzelemnek van egy akupunktúrás energiapályája, az érzelem pedig blokkolja a meridiánt és megbetegíti a hozzá tartozó szervet. Az érzelmek elhazudása helyett a figyelem fókuszának áthelyezése gyógyító. Rhonda Byrne nulla forintos hatékony módszerét be is gyakoroljuk! A cél, hogy minden belső stresszt  minimalizáljunk, mert a stressz rontja az inzulinrezisztenciát és akadályozza a gyógyulást.

Gratulálok, hogy eljutott e sorok olvasásáig! Szívből köszöntöm a komoly életmódváltók táborában!

INVITÁLÓ

Vizuális típusúaknak elég lehet a honlapom oldalainak megtanulása, illetve a készülő könyvem majdani elolvasása, de az élő tanítás mindig más, mindig sokkal többet ad. Ha Ön szeretne az egészre rálátást nyerni, az életmódváltás lépéseit megtervezve a csoportmunkától nagy lendületet kapni, szövetségeseket találni, a csoportenergia hátszelével könnyebben venni az akadályokat, nos, akkor jelentkezzen be a következő Gyakorló Kurzusra.

Ha úgy érzi, elérkezett az Ön ideje, csatlakozzon a következő kurzusunkhoz. A Gyakorló Kurzus hiánypótló Magyarországon: holisztikusan kezeli az inzulinrezisztenciát és Ön a kurzus után sincs magára hagyva! További segítséget kap a havi Étrendi Ügyesítő és Gyakorló Klub (az IR lelki okainak feloldása) csoportfoglalkozásainkon. A kurzus tudása az Ön hosszú távú befektetése lehet a saját és a családja egészségébe. A bejelentkezéshez görgessen lejjebb.

Miből áll az "Inzulinrezisztencia kezelése természetesen" Gyakorló Kurzus?

 • A kétnapos intenzív kurzuson:
 • A sokszor hiányos és káoszos 160 grammos szénhidrátdiéta ismeretanyagát letisztázzuk. Az elméletet kérdésekkel átforgatjuk, hogy kézzelfoghatóvá váljon. Komplettáljuk az étrendi tehermentesítést a máj és az immunrendszer tehermentesítéséval. A 160 grammos mintaétrend "katafa" helyett mindenki magával hozott, kinyomtatott étrendjét alakítjuk át a SAJÁT MINTAÉTRENDJÉVÉ. Szó lesz autoimmun étrendi protokollról és endometriózis étrendi protokollról is.
 • Begyakorolunk három, nulla forintos astresszcsökkentő technikát, amitől mindenki rögtön kisimulttá válik.
 • Összeszedjük a nem stresszt, hanem örömet okozó mozgásformákat.
 • Megtanuljuk a nappal-éjszaka ritmus alapjait és az alvásrendezés lépéseit.
 • Körbejárjuk a bélflóra kérdését a rongálás abbahagyásától a felépítésig.
 • Hogyan kell a mitokondriumaink = az erőnlétünk rombolását lecsökkenteni, illetve felépíteni, támogatni?
 • Mire költene inkább: bio háztartásra, vagy gyógyszerekre? Hol vásároljon?
 • Megtervezzük a megbetegítő személyiségtípusok korrigálását.
 • Megtanulunk egy új típusú technikát, amivel az inzulinrezisztencia lelki okait gyökérok szintjén tudjuk megszüntetni.
 • A mindenkit érintő kérdésekre nyilvánosan válaszolok, a személyes kérdésekre négyszemközt a kurzus végén.
 • Műhelytitkok, csoportszellem, egymás segítése.
 • "Minden elmélet annyit ér, amennyire a gyakorlatba átültetik!" Ezért minden pillérre megvalósítási tervet készítünk.

Az életmódváltással egészséget tervezünk, nem kampányszerűen, hanem hosszú távra.

Elérkezett az Ön ideje?

Itt tudja elolvasni a résztvevők véleményét: Ezt kaptam a kurzustól. Videón is megnézheti a résztvevők visszajelzését:

Miről NEM lesz szó a kurzuson?

 • 160g CH diéta alapoktatás.

Részvételi feltétel:

 • A 160g CH diéta ismerete.
 • Betöltött 14. életév. 14-18 év közötti gyerekek csak a szülő aktív részvétele mellett vehetnek részt.

Mikor indul a következő kétnapos Gyakorló Kurzus? Hol tud bejelentkezni? Mennyibe kerül? Hol lesz?

Időpontok:

 • márc. 24-25. (BETELT)
 • ápr. 7-8. (BETELT)
 • ápr. 14-15. 10.00-15.00 (hétvége) Budapest
 • ápr. 28-29. 10.00-15.00 (hétvége) Debrecen

Részvételi díj:

50.000 Ft, előre utalással. Befizetési határidő: 5 nap. A részvétel joga a részvételi díj beérkezésével válik érvényessé, a szabad helyek betöltéséig. Túljelentkezés esetén részvételét igénye szerint másik alkalomra átírjuk, vagy részvételi díját visszautaljuk. Részvételi díjának beérkezése után másnap e-mailben küldjük el elektronikus számláját.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • a kurzuson való részvételt + munkafüzetet,
 • közvetlenül a kurzus után 2x5 napos e-mailes étrendi felülvizsgálatot (2x6.000=12.000 Ft),
 • orvosi szempontú, csoportos numerológiai elemzést (6.000 Ft),
 • kávét-teát folyamatosan,
 • 3 hónapos e-mailes utánkövetést: havonta 1, összesen 3 alkalommal (10.000 Ft).

Ajándék:

 • Szeretne ajándékba kapni 1 hónap csoportos utánkövetést? Utalja át jelentkezése napján a kiválasztott csomag részvételi díját és ajándékként ingyenesen vehet részt a kurzust követő első havi Étrendi Ügyesítő + IR lelki okainak feloldása Gyakorló Klub csoportfoglalkozásán (6.000 Ft).

Kedvezmény:

 • Az egy háztartásban élő családtagoknál a második ember 60%-os gyermekkedvezménnyel vehet részt (részvételi díj: 20.000 Ft). Kérjük, hogy a családtagok külön regisztráljanak és különböző e-mail címmel!
Helyszínek:
 • Budapest VII., Károly körút 3/a.  >>>TÉRKÉP
 • Debrecen Baross Gábor utca 8.
A jelentkezése előtt kérem olvassa el:  Általános szerződési feltételek 

Ha nem sikerül bejelentkeznie, írjon az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: