Dr. Benkő Éva

Inzulinrezisztencia kezelése természetesen - Gyakorló Kurzus

Inzulinrezisztencia kezelése természetesen GYAKORLÓ KURZUS Inzulinrezisztencia kezelése természetesen GYAKORLÓ KURZUS

Csak a következő 4 pillérből áll az inzulinrezisztencia kezelése? Nem!

 • Inzulinrezisztencia étrend
 • Inzulinrezisztencia mozgás
 • Inzulinrezisztencia gyógyszer
 • Inzulinrezisztencia lelki okai

Milyen kiegészítő 8 pillérre lehet szüksége a jó és tartós eredmények eléréséhez?

 • Stressz csökkentés
 • Alvásrendezés
 • Máj tehermentesítés
 • Immun tehermentesítés
 • Bélflóra egészsége
 • Sejt szintű erőnlét
 • Személyiségtípus korrekció
 • Meridián blokkok oldása

Ezeket a gyakorlati teendőket Ön is megtanulhatja az "Inzulinrezisztencia kezelése természetesen" Gyakorló Kurzuson.

Lejjebb görgetve tud bejelentkezni a kurzusra.

A kétnapos, intenzív Gyakorló Kurzus részletes programja:

Hogyan tartsa jól és eredményesen az étrendet? A sokszor hiányos és zavaros 160 gramm inzulinrezisztencia étrend ismeretanyagát letisztázzuk. Az elméletet kérdések-válaszok formájában elmélyítjük. Személyre szabjuk az étrendjét. Szó lesz a napi szénhidrát igény megállapításáról, az ételintoleranciákról, az állandó éhségérzet, a fogyási/hízási képtelenség okáról és eredményes megoldásáról. A tehermentesítést kiterjesztjük a májra és az immunrendszerre is. A 160g mintaétrend "kaptafa" helyett mindenkinek a magával hozott étrendjét alakítjuk át a saját mintaétrendjévé.

A stresszcsökkentés miért ugyanolyan fontos, mint az étrend? A stressz inzulinrezisztenciát okoz, a meglévőt rontja, tehát stresszkezelés nélkül nincs gyógyulás. Mi ezzel a probléma? Taicsizik, mandalát fest, meditál, de amint a munkahelyére beér, rögtön összerántja a stressz? A kurzuson begyakorolunk négy, gyors eredményt adó, nulla forintos technikát amitől a stressz azonnal lecsökken. A gyógyszerek a betegség tüneteit nyomják el, de a tartós stresszcsökkentéstől a szöveti-szervi károsodások regenerálódni, gyógyulni kezdenek.

Edzés, mozgás, sport. Mozgás nélkül esélytelen rendbejönni, de a stresszt okozó, kényszerű sporttól nem fog eléggé javulni az inzulinrezisztenciája. Milyen sportok illenek a személyiségéhez? Milyen mozgásformák stresszmentesek az Ön számára? Milyen mozgásformák nem fognak stresszt, mellékvese kifáradást okozni Önnél?

Az alvás rendezése nélkül miért marad inzulinrezisztenciás? Álmatlanul forgolódik, éjjel is pörög a fejében a mókuskerék? Későig lóg a neten? Túlsúlyos? Tudjon róla: az alvászavar inzulinrezisztenciát, elhízást és egyéb betegségeket is okoz. Kialvatlan napok után vércukor terhelésre se menjen. Hogyan rendezze lépésről lépésre az alvását? Határidőkkel együtt megtervezzük.

Hogy jön a bélflóra az inzulinrezisztenciához? Egyre több ismerőse, barátja beteg? Jogosan félti a szeretteit. Hogyan dől el az egészség / betegség a bélflóra egészségénél? A megbetegítő bélflóra populáció visszaszorításának titka: zéró tolerancia a cukrokra, keményítő tartalmú ételekre. Az egészséget fenntartó bélflóra populációt 3 óránkénti zöldségfogyasztással építse fel és őrizze meg. Hogyan valósítsa ezt meg napról napra? Megtervezzük.

Miért kell tudnia a sejt szintű erőnlétről? Hiába pihen, egyre fáradtabb? Észrevette, hogy már a gyerekek is milyen fáradtak? A testi erőnlét nem a bicepsznél kezdődik, hanem sejt szinten a mitokondriumoknál. A mitokondriumok parányi "energiagyárak", minden sejtünk sok számmal tartalmazza őket. Minden, ami lerontja az "energiagyáraink" működését, attól erőtlenné válunk és ugyanígy minden, ami elősegíti a hatékony működésüket, attól egyre fittebbek leszünk. WIFI, elektroszmog terhelés, a napfény hiánya, a LED izzók lecsökkentik az energiatermelés mennyiségét. Hogyan és mit változtasson meg, hogy visszanyerje az erejét?

A kurzuson sorra vesszük a nyugati orvoslás "mostohagyerekeit" is:

Miért nincs szó a meddőségi központokban és nőgyógyászatokon a meddőséget okozó hideg méh szindrómáról, a stressz és befogadási képtelenség, illetve a párkapcsolati konfliktusok és az immunrendszeren át a partner elutasításának összefüggéséről? Mi a megoldás? Hogyan lehet korai fejlesztést végezni a pocaklakóval? Mit tegyen, ha kisbabája teljesen más személyiségtípusú, mint Ön és ezért diszharmonikus a kapcsolatuk?

Meridián blokkok oldása. "Nem veszi be a gyomrom!" "Az agyamra megy!" "Epeömlést kapok tőle!" Hogyan okoznak a negatív, habituális érzelmek megbetegedéseket a szerveken és blokkokat a szervekhez vezető akupunktúrás meridiánokon? Hogyan lehet a blokkokat feloldani és az energiapályákat blokkmentesen tartani akupunktúrás kezelés nélkül? Rhonda Byrne nulla forintos hatékony módszerét be is gyakoroljuk.

Milyen nehézségek rejlenek a személyiségében? Hol folyhat még el az életereje? Léteznek szerencsés, egészséget támogató, illetve hosszú távon megbetegítő személyiségtípusok. Kisgyerekkora óta könnyen felpaprikázódik? Esetleg mindig is félénk, fáradékony volt? A numerológia orvosi szempontú értelmezésében, ha kimerülő, vagy túlterhelődő típusú, ez hosszú távon megbetegítő. Megbeszéljük, ki hogyan korrigálja a "hibás gyári beállítást". A típusának megfelelő a munkája? A helyén van az élete? Izgalmas részletek a kurzuson.

Miért kell feloldani az inzulinrezisztencia lelki okait? Nagyon sok páciensnél az inzulinrezisztencia lelki okai akadályozzák a gyógyulást és ezek feldolgozása nyitja meg a gyógyulás kapuját. Ugyanakkor sok embernél előfordul, hogy már 27 szempontból érti, hogy mi a baja, csak épp ugyanúgy szenved tőle. A hagyományos terápiás módszerek sokszor túl sokba kerülnek, túl sokáig tartanak és általában a probléma feloldása helyett csak a probléma megértését adják. A Gyakorló Kurzuson olyan gyorsan eredményt adó, nulla forintos technikával dolgozunk (Gyógyító kódok), ami a problémákat feldolgozás helyett megszüntetik, ráadásul gyökérok szintjén. Pont mint egy jó kertész, gyökerénél húzza ki a gazt a virágoskertből. Reményt adó sikertörténeteket hallhat, esetleg magára ismerhet valamelyik problémában és Ön kiutat találhat belőle.

Gratulálok, hogy eljutott e sorok olvasásáig! Szívből köszöntöm a komoly életmódváltók táborában!

INVITÁLÓ

A honlapomból nagyon sok gyakorlati tudást megszerezhet, de az élő tanítás mindig más, mindig sokkal többet ad. Ha Ön szeretne az egészre rálátást nyerni, nagy lendületet kapni, szövetségeseket találni, a csoportenergia hátszelével könnyebben venni az akadályokat, akkor szeretettel várjuk, jelentkezzen be a következő Gyakorló Kurzusra. A kurzus két különlegessége, hogy egyrészt holisztikus megoldást ad, másrészt utána sincsen magára hagyva. Szeretettel várjuk havonta egyszer, baráti hangulatú, támogató légkörű Étrendi Ügyesítő és az IR lelki okainak feloldása Gyakorló Klub csoportfoglalkozásainkon.

Itt tudja elolvasni a résztvevők véleményét: Ezt kaptam a kurzustól.

Videón is megnézheti a résztvevők visszajelzését:

Miről NEM lesz szó a kurzuson?

 • 160g CH diéta alapoktatás.

Mikor indul a következő kétnapos Gyakorló Kurzus? Hol tud bejelentkezni? Mennyibe kerül? Hol lesz?

Időpontok:

 • jan.13-14. BETELT
 • jan.18-19.  BETELT
 • febr. 6-7. 10.00-14.30 (kedd-szerda)
 • febr. 10-11. 10.00-14.30 (hétvége)
 • márc. 3-4. 10.00-14.30 (hétvége)
 • márc. 7-8. 10.00-14.30 (szerda-csütörtök)

Részvételi díj: 50.000 Ft, előre utalással. Befizetési határidő 5 nap. 

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • a kurzuson való részvételt + munkafüzetet,
 • közvetlenül a kurzus után 2x5 napos e-mailes étrendi felülvizsgálatot,
 • orvosi szempontú, csoportos numerológiai elemzést,
 • kávét-teát folyamatosan, gluténmentes büfé ebédet,
 • utánkövetést.

Családi kedvezmény: egy háztartásban élő családtagoknál a második ember 60%-os gyermekkedvezménnyel vehet részt (részvételi díj: 20.000 Ft).

Ön is szeret ajándékot kapni? Utalja át jelentkezése napján a részvételi díját és ajándékként ingyenesen vehet részt a kurzust követő első, havi Étrendi Ügyesítő + IR lelki okainak feloldása Gyakorló Klub csoportfoglalkozásán (6.000 Ft értékben).

Részvételi feltétel: A 160 grammos szénhidrátdiéta gyakorlatának ismerete. Betöltött 14. életév.

Helyszín: 1075 Budapest Károly körút 3/a. Oktatóterem  >>>TÉRKÉP

A jelentkezése előtt kérem olvassa el:  Általános szerződési feltételek

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: