Dr. Benkő Éva

160g CH IR recept: Batátás nyári marhahusi

Batátás nyári marhahusi Batátás nyári marhahusi

Nyáron is tombol a gasztrokultúra, mindenki szeretne kitenni magáért, pedig a kevesebb sokszor több. Imádom az „összedobom, ami éppen itthon van” ebédeket.  Épp ilyen volt ez az ínycsiklandó 50g CH-s ebédem.

Hozzávalók:

  • 1 szelt főtt marhahús
  • 15 dkg batáta
  • ½ bio citrom leve
  • 1 nagy fej hagyma,
  • mangalica zsír
  • friss petruska
  • 1 nyers sárgarépa
  • 1 nyers fehérgyökér
  • oregano, só
  • ¼ alma

Elkészítés:

A mangalica zsíron megkapatom a hagymát, majd beleteszem a vastag karikára vágott batátát. Megsózom, oreganoval behintem és 10 percig fedő alatt párolom, 1x megfordítom. A répát és a fehérgyökeret fatörzs formájúra darabolom és nyersen hagyom! Összeszecskázom a petruskát, az almát csíkokra, díszítésnek, hogy a szemem is örüljön. A hétvégi marhahúsleves maradék husijából egy szép szeletet vágok. Az összeset elhelyezem a tányéron, a petruskát a húsra halmozom, majd az egészet nyakon öntöm vegyszermentes bio citrom levével. Külön érdekessége a puha batáta és a nyers zöldségek ellenpontozása. A nyers zöldség fatörzsek elrágcsálása igazi gasztronómiai kaland (utiköltség nélkül), ráadásul a jótékony bélflórát is táplálja. :) Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés: A korrekt IR diéta a kezelés legfontosabb pillére. Érdemes időnként újraolvasnia az elveket, mert az idő megszépítő messzeségében bizony-bizony torzulnak az információk! :) Ez a recept napi 160g CH bevitel esetén OK ebédre. Ha Önnek ennél kevesebb, vagy több a napi CH igénye, az étkezésenkénti CH grammokat arányosan kell megváltoztatnia. Figyelem! Az IR Gyakorló Kurzusokon intenzív hétvégi formában tanulhat. A részletes programhoz és a bejelentkezéshez katt ide: Gyakorló Kurzus

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: