Dr. Benkő Éva

BEMUTATKOZÁS

"Betenni az egyéni tudást a közösbe, hogy előrébb legyen a világ."

Szakmai:

Dr. Benkő Éva holisztikus szemléletű orvos, akupunktőr vagyok. 1990-ben diplomáztam a SOTE-n. Korábban szemész szakorvosként, majd neurológiai és sztrók osztályon dolgoztam. Ezután orvoslátogatóként a szív-érrendszeri gyógyszerek területén szereztem jártasságot. 2008-ban végeztem Hagyományos Kínai Orvoslásból a POTE Orvosi Karán, azóta csak akupunktúrával dolgozom  magánorvosként. Fő területem az inzulinrezisztencia, 2016 őszétől IR Gyakorló Kurzusokat vezetek, ahol a nyugati orvoslás 4 pilléren álló IR kezelését további 8 pillérrel kiegészítve tanítom. A kurzusom hiánypótló és külön erőssége, hogy kiemelkedő hangsúlyt helyezek az IR lelki okai és egyéb érzelmi gubancok kitakarítására.

Személyes:

Édesapám orvos, az ő nyomán én is ezt a pályát választottam. Nem tudtam, hogy az állandó ügyeletek és a folyamatos stressz miatt az inzulinrezisztencia hajlamom állandó, az életemet megkeserítő betegséggé fog válni. A betegségem nagyon későn derült ki és a nyugati orvoslás inzulinrezisztencia szabályainak betartása ellenére folyamatosan romlott.

Az inzulinrezisztenciások azon szűk keresztmetszetébe tartozom, akik rosszabbul vannak a 160g CH étrendtől, rosszul tolerálják a gyógyszereket, étrendkiegészítőket és akiknél a szokásos pszichoterápiás módszerek egyáltalán nem oldják meg a megbetegítő lelki okokat. Az akupunktúrás képzésemen tanultak alkalmazásakor kezdtem jobban lenni. Ez után is folyamatosan kerestem, találtam meg és építettem be a gyógyulás mozaikjait a komplex, holisztikus kezelési rendszerembe.

Rövid idő után észrevettem, hogy akupunktúrás rendelésemen szinte csak inzulinrezisztenciás nőkkel dolgozom együtt és egyre több olyan páciens talált meg, akinek a nyugati orvoslás szintén nem tudott eleget segíteni. Az elején rögös és többször kudarcos volt ez az út. Mára letisztult és kikristályosodott az a többlépcsős holisztikus gyógyító rendszer, ami oksági szinten nyúl a betegséghez. A módszerem kinőtte a rendelő kereteit, 2016 őszétől az "Inzulinrezisztencia kezelése másképpen" Gyakorló Kurzus formájában tanítom.

A járványszerűen terjedő civilizációs betegségek terjedésére a gyógyszerek nem tudnak oki megoldást adni. Minél több embernek meg kell ismernie a 12 pilléren nyugvó kezelési és megelőzési lehetőséget és annak lépéseit. Szeretteink és közösségeink egészsége vagy korai megbetegedése és halála a tét. Előkészületben van az "Inzulinrezisztencia másképpen" könyvem, hogy minél több ember számára elérhetővé váljon ez a gyakorlati tudás. Ez az én hozzájárulásom a világhoz.

Hírleveleimből friss IR tudnivalókkal gyarapíthatja tudását.

 

Itt tud feliratkozni: