Nyáron is tombol a gasztrokultúra, mindenki szeretne kitenni magáért, pedig a kevesebb sokszor több. Imádom az „összedobom, ami éppen itthon van” ebédeket. Épp ilyen volt ez az ínycsiklandó 50g CH-s ebédem.
Hozzávalók:
1 szelt főtt marhahús
15 dkg batáta
½ bio citrom leve
1 nagy fej hagyma,
mangalica zsír
friss petruska
1 nyers sárgarépa
1 nyers fehérgyökér
oregano, só
¼ alma
Elkészítés:
A mangalica zsíron megkapatom a hagymát, majd beleteszem a vastag karikára vágott batátát. Megsózom, oreganóval behintem és 10 percig fedő alatt párolom, 1x megfordítom. A répát és a fehérgyökeret fatörzs formájúra darabolom és nyersen hagyom! Összeszecskázom a petruskát, az almát csíkokra, díszítésnek, hogy a szemem is örüljön. A hétvégi marhahúsleves maradék husijából egy szép szeletet vágok. Az összeset elhelyezem a tányéron, a petruskát a húsra halmozom, majd az egészet nyakon öntöm vegyszermentes bio citrom levével. Külön érdekessége a puha batáta és a nyers zöldségek ellenpontozása. A nyers zöldség fatörzsek elrágcsálása igazi gasztronómiai kaland (útiköltség nélkül), ráadásul a jótékony bélflórát is táplálja. 🙂 Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés: A korrekt IR diéta a kezelés legfontosabb pillére. Érdemes időnként újraolvasnia az elveket, mert az idő megszépítő messzeségében bizony-bizony torzulnak az információk! 🙂 Ez a recept napi 160g CH bevitel esetén OK ebédre. Ha Önnek ennél kevesebb, vagy több a napi CH igénye, az étkezésenkénti CH grammokat arányosan kell megváltoztatnia.
Figyelem: