Gluténmentes csirkemáj pástétom - IR recept

Egy jó recept mindig siker

Néha kifogyunk a jó ötletekből, ráununk a megszokott ízekre és szeretnénk feldobni a hangulatunkat és a diétát, étrendet egy friss IR, PCOS recepttel.

Mácsay Judit egy született konyhatündér, az ő tuti befutó receptje következik. Még a pandémia előtt, a tantermi IR étrend-életmódváltó kurzusok némelyikén ő főzött ránk. Imádtuk az összes alkotását. Következzen most az isteni gluténmentes (GM) csirkemáj pástétom, ami egyben természetes B-vitamin forrás is.

GM lisztből készült kenyérre, zsemlére, de akár vékonyan felszeletelt zellerre, jégcsap retekre, ferdén vágott kígyóuborka szeletre is kenhetjük. Mindenhogy sikerünk lesz vele, akár magunknak, akár vendégeinknek készítjük el.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk kakukkfű
  • 10 dkg Kerrygold ír vaj (magas K2 vitamin tartalmú)
  • 3 ek kókuszolaj
  • 1 csipetnyi só, bors

Elkészítés:

Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd kókuszolajon megpirítom. Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, kakukkfűvel, és 3-4 percig néha megkeverve pirítom. A csirkemájat kb. 15 perc alatt lefedve készre párolom. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom. Botmixerrel vagy késes aprítóval krémesítem, közben a vajat is hozzákeverem. 

Jó étvágyat kívánok 🙂

Szeretne kevesebb gyógyszerrel, esetleg gyógyszermentesen jól lenni?

Milyen természetes megoldásokkal könnyítheti meg önmagának az IR okozta fáradtság, súlyprobléma, kiegyensúlyozatlanság enyhítését, esetleg megszüntetését?

Vegyen részt a csütörtök esti ingyenes online minikurzuson. Kattintson a programért és a regisztrációhoz: