A gyümölcsfogyasztás alapszabályai IR-ben / 1. rész

A gyümölcsfogyasztás alapszabályai IR-ben /1. rész

Csábító sárgadinnyék, behűtött eperhalmok és trendi fagyizók képébe bújt ördögöcskék leselkednek diétánkra a nyári verőfényben 💕

Grammozás

Bölcs előrelátás észben tartanunk, hogy a gramm saccolással, méricskéléssel őrizhetjük meg kiegyensúlyozott napi erőnlétünket, fókuszált koncentrációnkat, sőt, meg tudjuk előzni a lelki hullámvasút hegyeit és völgyeit. A gyors szénhidrátok tudatos fogyasztásával javíthatunk közérzetünkön, eredményeinken.

A gyors CH-ok fogyasztása maximalizált

A gyatrán működő inzulin receptorainkat megterheli a túl sok gyümölcs, fagyi, süti: extrém vércukor kiugrást és inzulin elválasztást okoznak, amit törvényszerű vércukorleesés követ.

A vércukorleesés a lányokat-asszonyokat (is) tűzokádó sárkánnyá tudja változtatni. A pandémia amúgy is tépázza kapcsolatainkat, kis odafigyeléssel nem az idő, hanem a magunk malmára tudjuk hajtani a vizet.

Melyik étkezésre szabad gyorsat?

Napi 160g CH esetén tízóraira max. 10, ebédre max. 20, uzsonnára max. 20, vacsorára max. 10 gramm gyors felszívódású CH-ot fogyaszthatunk.

Édesség helyett gyümölcs

Kedvenc, tiltott édességünkből hiányoznak a friss enzimek és természetes eredetű vitaminok.

Mindannyian minőségi éhezők vagyunk, ezért érdemes a napi gyors felszívódású CH grammjainkat gyümölcsre “pazarolni”.

Lassítás

A gyors felszívódású szénhidrátokat az étkezés végén fogyasszuk, tehát először a lassítókat és lassúkat együk meg, így mérsékelni tudjuk a vércukor és inzulin választ.

Mely gyümölcsöket kerüljük

Az aszalt gyümölcsök, szőlő, banán egyértelműen tiltólistásak. A dinnye alacsonyabb cukortartalmú, de nagyon gyors felszívódású szénhidrát, ezért érdemes kerülni, bár vannak megengedőbb vélemények is. Alapvetően érdemes a zéró toleranciára törekedni, mint a cukrokkal, de ha ezt nem tudjuk betartani, vagy szeretnénk ugyan, de mindig becsúszik valami, akkor legalább edzés utánra  időzítsük, amikor az IR receptoraink érzékenyebbek.

Inzulin receptor érzékenyítők

Étrend kiegészítőkkel is mérsékelhetjük a cukor és inzulinválaszt. Tartsuk fejben, hogy a “tervezett bűnözés” előtt vegyük be. Kecskeruta tea, keserű dinnye mag, azaz balzsamkörte, fahéj(?), inozitol készítmények mind segíthetik a fogyást, alakformálást, rendezni a menzeszt, fogantatást. A rossz hír, hogy nincs egyedül üdvözítő készítmény, tessék kipróbálni.

Reklám. A kedvezményes vásárláshoz kattintson a képre:

Különbségek a gyümölcsök között

Esetenként pl. az alma nagyobb vércukor és inzulin választ okozhat, mint pl. a nektarin. Meg kell figyelnünk, melyik gyümölcs mellett marad stabil a vércukrunk.

Ha szeretne értesülni friss videóimról, cikkeimről, a hírlevél feliratkozáshoz görgessen lejjebb.

A megosztásokat köszönöm ♥️