Az inzulinrezisztencia betegség vagy állapot?

Az inzulinrezisztencia betegség vagy állapot?

Az inzulinrezisztencia csak a jéghegy csúcsa…

Réka igazán szétcsúszott állapotban érkezett az inzulinrezisztencia Életmódváltó Kurzusra, pont úgy, mint egy nagyon elhanyagolt, kezeletlen inzulinrezisztencia beteg. Akik azt állítják az IR-ről, hogy nem betegség, hanem „csak” állapot, megérdemelnének néhány hónap ilyen rettenetes állapotot. Arról nem is beszélve, hogy az inzulinrezisztencia csupán előfutár betegség, a civilizációs betegségek előfutára.

Rékán az inzulinrezisztencia tünetei már ránézésre is jól látszottak: pattanásig feszült volt, ugyanakkor az arca elgyötört, gondolkodása szétszórt. Nehezen figyelt, hamar elfáradt, türelmetlen volt, frusztrált és elégedetlen. A kurzuson megértette a korábbi kudarc okait. A kurzus utáni első hónap eredményeiről így számolt be:

„Sok meglepő pozitívumot tapasztaltam a kurzus óta. Először is kevésbé érzem magam idegesnek, feszültnek a stresszes helyzetekben. Az alvásaim hosszabbak lettek a mély alvás szakaszban, bár még elég sokat vagyok éber a felszínes alvás ideje alatt. Többet nevetek. Nem gurulok be olyan könnyen, inkább nevetek a dolgokon. A spontán újratervezések is jobban mennek, bár stresszes helyzetben a gondolkodás az még nem megy. A memóriám is csekély mértékben, de azért javult.

Amióta a 160g szénhidrátdiéta mellett az étrendemben tehermentesítem a májamat is, azóta nem annyira érzem a fájdalmat a hasamban. A hangulatom is sokkal jobb. Van kedvem újra alkotni, csinálni dolgokat.

Mikor érzem, hogy a feszültség kezd gombóccá nőni a hasamban, akkor szoktam a lelki kurzuson tanult stresszoldó légzést alkalmazni és az oldani szokta a feszültségemet. Az étrend még korántsem zökkenőmentes, de sokat segít, hogy kapcsolatban lehetek a kurzust elvégzettekkel a facebook zárt csoportunkban.”

Ajánlom másoknak is: