Az IR, PCOS lelki okainak testi okai

Az IR, PCOS lelki okainak testi okai

Egyre többen érzik, tudják, hogy a súlyprobléma, meddőség, inzulinrezisztencia, PCOS hátterében lelki okok is állnak. Lehet, hogy Ön is meg tudja fogalmazni, hogy mi az az esemény, életkor, amikor rosszra fordultak a dolgok. Érzelmeink és gondolataink visszahatnak a testi egészségünkre, akár jogos vagy képzelt egy sérelem, akár helyes, vagy hibás egy gondolkodási szokás.

Mik lehetnek az inzulinrezisztencia lelki okai?

Régebben minden vércukrot érintő betegség hátterében általában a szeretethiányt jelölték meg (Irodalom: Thorwald Dethlefsen, Louis L. Hay, Germán Medicina). Ma ennél árnyaltabb a helyzet; a párkapcsolati konfliktusok, gyermekvállalás okozta változások, nőiség megélésének akadályai is bekerültek a képbe. Érintett valamelyikben?

Milyen lelki problémákat okozhat maga az inzulinrezisztencia?

A nap során hullámvasútra ültetett vércukorszint indokolatlan félelmeket, téves vonatkoztatásokat, önértékelési válságot, állandó szomorúság érzést okozhat, aláásva ezzel az érintett önbecsülését és emberi kapcsolatait. A rendszeres éjjeli-hajnali-reggeli alacsony vércukorszint reggelente mélyülő depressziót okozhat, akár az öngyilkosság gondolatáig bezáróan.

 

Amíg fittyet hány a diétára, és a lustálkodást választja a mozgás helyett, addig a napi többszöri vércukorleesés egyre több lelki gubancot, sőt egyre több betegséget is okozhat, a depressziótól kezdve a munkahelyi konfliktusokon, szexuális zavarokon keresztül a pánikbetegségig bezárólag. A vércukorleesés okozta mentális és lelki zavarokat nem a Hellinger családállítás, nem a spirituális választerápia, kineziológia, pszichoterápia, theta healing, cranio-sacralis terápia oldja meg véglegesen. A vércukorleesés okozta tüneteket a korrekt IR étrend és a kiegyensúlyozott napi vércukor és inzulinszint gyógyítja sikeresen.

A civilizációs ártalmak berobbanása testi ártalomként inzulinrezisztenciát okoz  (rossz bélflóra, stressz, alvászavar, elektroszmog, természetes fény hiánya, szöveti szintű gyulladás)  szeretethiány és egyéb lelki okok nélkül is. Ezért az IR lelki okai keresése és kitakarítása előtt/mellett a testi okok visszaszorítására van szükség.

 

Ha már mindent betart, de mégis rossz a közérzete, súlyproblémás, nem jön a baba, társbetegségei is vannak, akkor javasolom először az Életmódváltó Kurzust, ott megtanulhatja a diéta szabályait, a kiskapukat és a civilizációs ártalmak visszaszorításának gyakorlatát:

A testi okok visszaszorítása után érdemes nekilátni a maradék érzelmi gubancok kitakarításához – még így is marad bőven.

A lelki gubancok egy része inzulinrezisztenciát okozhat, más részük nem inzulinrezisztenciát, “csak” boldogtalanságot, folyamatos akadályoztatást. Koloncként lógnak sok ember sorsán. Ha úgy érzi, hogy a lelki okok megoldása sürgetőbb, vagy már “csak” a lelki okok vannak hátra, kattintson a gombra itt:

 

 
 

Itt hallhat engem “élőben” az IR, PCOS lelki okairól:

 

Ajánlom másoknak is: