Immunrendszer és inzulinrezisztencia és Covid-19

Immunrendszer és inzulinrezisztencia és Covid-19

A vírus cseppfertőzéssel mindenképpen terjed. Hogyan maradjunk egészségesek? Nézzük lépésről lépésre, hiszen minél jobban értjük, annál jobban tudjuk csinálni.

Milyen betegséglefolyást szeretnénk?

Befolyásolhatjuk-e a lefolyást, vagy lutri a sorsunk? Mitől is függ?

Mennyi vírust "nyalunk be"?

Nagy jelentősége van, hogy 50, 500, vagy 5000 vírust nyalunk be egyszerre és ez hányszor ismétlődik. Minél többet és minél többször, annál rosszabb betegséglefolyást választunk magunknak.

Az orrunkat betakaró maszk alól is kimegy a kilélegzett levegő, de a cseppfertőzés zömét felfogja – oda és vissza egyaránt. Sajnos a maszk felszínén napokig túlélhet a vírus, ezért a zsinórnál fogva vegyük le. Kerüljük az összetapogatását a fel- és levételnél, különben csak átkenjük a kezünkre.

Egy bőrgyógyász barátnőm szerint mission impossible leszoktatni bennünket arról, hogy az arcunkhoz, szájunkhoz nyúljunk, így ezt hagyjuk is. A már használt maszkot is a zsínórnál fogjuk meg az újrafelvétel előtt. Az otthon varrottakat mossuk ki és vasalással fertőtlenítsük.

A helytelenül felvett maszk, amit csere nélkül használunk, és a piszkos mobiltelefonunk hatékony vírusparkolóként, vírustovábbítóként működik.

A kézfertőtlenítés illúziója

Az orvosegyetemen megtanították az eredményes kézfertőtlenítés alapos és időigényes procedúráját. A fertőtlenítőpontokon a 3 másodperes “vírusmentesítés” leginkább a vírus elmaszatolására alkalmas, ezért több percen keresztül dörzsöljük át kezünk minden négyzetcentiméterét. Szintén eredményes az alapos, FOLYÉKONY szappanos kézmosás, így a kórokozókat eltávolítjuk és egyben elkerülhetjük a fertőtlenítők okozta ekcémát.

Kézmosás után a légfújós kézszárító helyett a PAPÍR kéztörlő a jó választás. A  levegő gyors keringtetésével a helyiség összes vírusa és bacija kitapadhat kezünk nedves felszínén és máris elölről kezdhetjük a kézmosást.

A mobiltelefon a “kihelyezett kezünk”, naponta akár többször is fertőtlenítsük!

Milyen állapotban van az immunrendszerünk?

Minél kevésbé “bűnözünk” az étrendben, annál inkább a normál tartományban tartjuk a vércukrunkat és annál jobb állapotban tarthatjuk az immunrendszerünket is. Ez a mi döntésünk. Az IR rendbetétele ugyan ma már jóval több mint étrend – gyógyszer – edzés, de a kezelés alapja mindörökké a helyes étrend marad.

D-vitaminból legalább napi 3000 NE-t szedjünk. Én ezen felül adaptogén gyógygomba készítményt is szedek; nem erősítik az immunrendszert, hanem a normál működési tartományba hozzák vissza mind alul-, mind túlműködés esetén (pl. Imunosan).

Társbetegségeink is vannak?

Újabb és újabb kutatási eredmények kerülnek napvilágra, és gyakorlati alkalmazásukkal sokkal eredményesebbé válik az inzulinrezisztencia kezelése. Az ideális testsúly visszaszerzése, az IR-es tünetek visszaszorítása, a női ciklus helyreállítása és ugyanígy a társbetegségek kezelésének eredményessége, esetleg elkerülése is. Az ONLINE Életmódváltás Kurzuson ezt tanuljuk meg és kijelöljük a követendő úton a teljesítendő lépéseket. A részletes programért kattintson:

Még mit tehetünk?

Megtesszük ami rajtunk múlik, ezen túl pl. lehetünk kedvesek egymással, hiszen az agresszió, a stressz lerontja az IR-ünket, az immunrendszerünket és sebezhetővé tehet bennünket a kedvezőtlen betegséglefolyás iránt.

Új lehetőség, nagy segítség:

Ajánlom másoknak is: