Inzulinrezisztencia és karanténháj

Inzulinrezisztencia és karanténháj

A karantén majdnem mindenki IR-jének odacsapott egy nagyot. Csak néhányan pihenték ki magukat, a többség komoly stresszt és következményes IR romlást volt kénytelen elszenvedni, ráadásul a korábban még csak néha-néha és enyhe tüneteket produkáló IR gyanúsak zöme az utóbbi 2 hónap eredményeként fordult át manifeszt inzulinrezisztensbe. Igen, a stressz önmagában IR-t okoz, a már meglévőt pedig tovább rontja.

Mit tehetünk, hogyan tovább?

Orvosként nagy megkönnyebbülést érzek az IR-t rontó karantén megszüntetése és az országos könnyítések miatt. Bölcs és tudatos dolog kihasználni az újrakezdés adta lendületet.

Megregulázni az esetleg szétcsúszott étrendet, visszaállítani a sportolási szokásainkat, esti relaxációval rendesen bemélyíteni az alvásunkat, hiszen a nappal-éjszaka egészséges ritmusa nem csupán a szénhidrát anyagcserénk, de az összes hormonális szabályozásunk alapja.

Hogyan olvasszuk le a karanténhájat?

Ez csak 3 volt a 8 testi pillérből, amit az ONLINE Életmódváltás Kurzuson tanítok, hiszen mindig fontosnak tartottam a (Magyarországon egyelőre) hiánypótlóan komplex szemléletet, mert az IR, PCOS kezelése sokkal-sokkal több mint csak az étrend, de az endokrinológiákon szokásosan ajánlott 4 pillérnél is.

Az életmódváltás mind a 8 testi pillére az inzulinszintünket csökkenti és amikor alacsony az inzulinszint, a zsírsejtek kiürítik a zsírtartalmukat. ! Az alacsony inzulinszint a fogyás és az egészség kulcsa. A 8 testi pillért itt találja:

Gyors segítséget nyújt az ONLINE Életmódváltás Kurzus is. Időpontok:

  • június 10-11. (szerda-csüt. 9-13 ó)
  • június 27-28. (hétvége 9-13 ó)

A félelem nyoma eltűnik?

Szinte mindenkinek szüksége van most extra stresszcsökkentésre, hiszen lelkünkben a félelem és aggódás ütötte lyukakat az idő nem gyógyítja be, csak fátylat borít reá.

Érdemes elővenni a porosodó, korábban tanult technikáinkat és aktívan ráfeküdni e friss traumák kitakarítására.

Az új sérülések, de az örökölt sors feloldásában is nagy segítség az ONLINE Lelki Okok Terápiás Kurzus. Időpontok:

  • június 19. (péntek 9-13 ó)
  • június 20. (szombat 9-13 ó)  2 szabad hely

Ajánlom másoknak is: