Inzulinrezisztencia és karanténháj

Inzulinrezisztencia és karanténháj

A karantén majdnem mindenki IR-jének odacsapott egy nagyot. Csak néhányan pihenték ki magukat, a többség komoly stresszt és következményes IR romlást volt kénytelen elszenvedni, ráadásul a korábban még csak néha-néha és enyhe tüneteket produkáló IR gyanúsak zöme az utóbbi hónapok eredményeként fordult át manifeszt inzulinrezisztensbe. Igen, a stressz önmagában IR-t okoz, a már meglévőt pedig tovább rontja.

Mit tehetünk, hogyan tovább?

Érdemes kihasználni a ragyogó tavaszi napsütés lendületét. Most könnyebb megregulázni az esetleg szétcsúszott étrendet, visszaállítani a sportolási szokásainkat, esti relaxációval rendesen bemélyíteni az alvásunkat, hiszen a nappal-éjszaka egészséges ritmusa nem csupán a szénhidrát anyagcserénk, de az összes hormonális szabályozásunk alapja.

Hogyan olvasszuk le a karanténhájat?

Az életmódváltás 8 testi + 4 lelki pillére Magyarországon egyelőre hiánypótlóan komplex szemléletű. Pedig régóta “dörömböl az ajtón”, hogy az IR, PCOS kezelése sokkal-sokkal több mint az endokrinológiákon szokásosan ajánlott 3 pillér.

A pillérek beépítésével inzulinszintünk lecsökkenthetjük, a zsírsejteink el tudják kezdeni kiüríteni a zsírtartalmukat.

Az alacsony inzulinszint a fogyás kulcsa.

A gyorsítósáv eléréséhez  kattintson a gombra:

A félelem nyoma eltűnik?

Érdemes elővenni és leporolni a régi stresszoldó technikáinkat.

Szinte mindenkinek szüksége van most extra stresszcsökkentésre, hiszen lelkünkben a félelem és aggódás ütötte lyukakra az idő csupán fátylat dob.

Ha szeretne értesülni friss cikkeimről és videóimról, görgessen lejjebb és iratkozzon fel hírlevelemre.