Inzulinrezisztencia kezelése D-vitaminnal is

 

 

Az esetek egy részében az inzulinrezisztencia kezelése gyógyszer nélkül, az IR kezelése természetes módon is lehetséges. Ezért is alap a D-vitamin, és segíthet egy sor gyógynövény és étrendkiegészítő (kattintson >>>IDE). Mint a benzin az autóba, úgy igényli a test a megfelelő D-vitamin szintet.

Melyik napszakban vegyük be?

Mindig reggel, mert este bevéve alvászavart okozhat, az pedig rontja az IR-t, PCOS-t.

Mit okozhat a D-vitamin hiány IR-ben, PCOS-ben

 

 

 

Mindkettőt rontja, ezzel együtt a fogamzóképességet is! A D-vitamin érzékenyíti az inzulinreceptorokat, segít rendezni a peteérést, a menstruációs ciklust, elősegíti a fogantatást, megszépül a bőr, ellenállóvá válik az immunrendszer. Jobban bírjuk a gyűrődést.

Hiánya hozzájárul az elhízás kialakulásához. A túlsúlyos emberek nagyobb hiányban szenvednek, és ez a túlsúlyos várandós nők magzatára is érvényes, hiszen ők a mama D-vitaminját kapják. A fogyás D-vitamin pótlás mellett eredményesebb lehet.

Depressziót. Nagyon sok ember szenved fásult, rossz hangulattól a napfény nélküli téli hónapokban. Ugyan ki szeretné a szokásos magyar depressziót tovább mélyíteni?

 

A hiánya sajnos a banális fertőzésektől kezdve az autoimmun betegségekig bezárólag minden immunrendszer közvetítette betegség megjelenési kockázatát növeli. Az immunrendszer működését szabályozó hormon.

Gyulladáscsökkentő hatása is van, krónikus gyulladásos betegségben is jusson eszébe, hogy pótolni kell.

Napfény vitamin

A nyári napozással feltöltött a D-vitamin raktárak ősszel kimerülnek, mindenképpen elérkezik a pótlás ideje és el is tart a következő nyár elejéig. Ha a munkánk, hobbink miatt éjjel-nappal a számítógép, tablet, mobiltelefon mesterséges fényei felett vagyunk kénytelenek ülni, akkor bizony nyáron is pótlásra szorulunk.

Normálérték

Nincs egyetértés a normálértékek és a napi adagolás tekintetében sem. JELENLEG elfogadott alsó határ az 50-75 nmol/l, az optimális érték pedig a 120-150nmol/l. Remélhetőleg (talán) néhány év alatt kikristályosodnak a normálértékek.

A természetes pótlás kevés

A táplálkozással naponta átlagosan 80 NE-t viszünk be (NE=nemzetközi egység), ez elenyészően kevés. Fő forrásai: halak, tojássárgája, zabpehely, szabad tartásúállatok teljes tejéből készült tejtermékek.

Napozással napi 10.000-20.000 NE-t termel a bőrünk, ezt télen egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, tehát ez csak nyáron elég, ősszel-télen-tavasszal pótolni kell.

Mennyit

A túlsúlyos emberek, kismamák, szoptatósok, gyenge immunrendszerű emberek, sportolók szükséglete ennek az ajánlás többszöröse is lehet. Mivel a napozással akár 10.000-20.000 NE-t termelhet naponta a bőrünk – túladagolási tünetek nélkül -, a jelenlegi ajánlások jóval a szükséges szint alatt vannak. Érdemes évente 2x-i D-vitamin szint ellenőrzése mellett pótolni.

Az 2021-es hivatalos ajánlás szerint a gyerekek 400-1000 NE mennyiséget, a felnőttek 2000 NE mennyiséget szedjenek naponta. Ezzel a mennyiséggel valószínűleg éppen csak a hiányállapot kerülhető el. A gyakorlatban ennek a napi többszörös bevitelénél sem figyeltek még meg túladagolási tüneteket.

D-vitamin krém

Jó tudni, hogy a krém használata a vérben esetleg nem mutat vitaminszint változást, ugyanakkor pl. biorezonanciás vizsgálattal kimérhető a test D-vitamin szintjének emelkedése. (Megjegyzés: a biorezonanciás vizsgálatot a nyugati orvoslás nem fogadja el.) 

Melyiket válasszuk

Bármelyik cég készítménye okozhat egyéni érzékenységben mellékhatást. Sajnos nincs egyedül üdvözítő termék bármit is mondjanak a reklámok, és sajnos előre nem lehet megmondani, kinek melyik lesz jó. Ki kell próbálni.

A kedvezményes vásárláshoz kattintson a képre. Reklám.

Életmódváltás

Sokan szeretnénk néhány tabletta, kapszula beszedésével megoldani az IR-t, PCOS-t, de be kell látnunk, hogy ez lehetetlen. A komplex életmódváltás holisztikus orvosi rendszerbe illesztett 8 testi és 4 lelki pillérét egyelőre másnál nem, csak nálam találja. A program megismeréséhez olvasson tovább.

Mit mondanak a kurzus résztvevők:

„Nagyon sok új információt kaptam és a Doktornő lendülete kirángatott egy gödörből, ahonnan már rég nem tudtam elmozdulni.” Tünde, 41é közgazdász

„Nagyon vártam a képzést, olyan tudást kaptam a kezembe, amivel rendben tudom tartani magamat. Köszönöm.” Kriszta, 38é menedzser

„Nagyon reménykedtem benne, hogy jó lesz, nagyon sokat néztem a doktornő videóit, olvastam a cikkeit, örülök, hogy külföldről részt vehettem a videókurzuson, és már az első hát után éreztem, hogy nagyon jó döntés volt, nagyon jó helyen vagyok és nagyon sok plusz jó dolgot tanultam. Köszönöm.” Réka, 32é gyógyszerész

Mire jó az IR diéta

Ha szeretne értesülni friss cikkeimről, videóimról, iratkozzon fel hírlevelemre.

A megosztásokat köszönöm: