inzulinrezisztencia gyógynövény

Inzulinrezisztencia kezelése gyógynövényekkel

Kecskeruta tea

A kecskeruta hatóanyaga a metf ormin, az inzulinrezisztencia alap gyógyszerének hatóanyaga, annak természetes, tehát (nem szintetikus) formája. Jó tudni, hogy amíg a gyógyszerben mindig pontosan ugyanannyi a hatóanyag, gyógynövény esetén az időjárás függvényében ez és a hatás erőssége is változhat. Figyelni kell,  ha vércukorleesést okoz, csökkenteni, vagy más gyógynövényre érdemes váltanunk.

Keserűdinnye mag

Eredményes inzulinreceptor érzékenyítő lehet a keserűdinnye mag, másik nevén balzsamkörte. A kecskerutához hasonlóan vércukorleesést okozhat.

A króm az édességfüggőknek nagy segítség, mert csökkenti az édességvágyat.

Króm

A leszokni vágyó édességfüggők imádják, mert csökkenti az édességvágyat és jó hír, hogy nem okoz vércukorleesést.

Cukorbetegségben jó, de IR-ben rossz lehet. Miért?

Különbséget kell tenni, mert a cukorbetegségre való étrend kiegészítők egy része a hasnyálmirigy inzulintermelését fokozza, tehát az amúgy is megemelkedett inzulinszintünket tovább emelheti, ezzel tovább ronthatja az inzulinrezisztenciánkat.

? Mindegyiket egyszerre

! Nem. Az összes együtt túl sok lehet és ronthatja az IR-t, PCOS-t, vércukorterhelésünk értékeit.  Ha nincs lehetősége orvosi segítségre, egyenként kipróbálva érdemes a legoptimálisabbat (max. 2-3) kitapasztalni. Előre nem lehet megmondani, hogy kinek melyik lesz jó és milyen adagban. A közmondás szerint: “A kevesebb több.”

D-vitamin

“Minden gyerek tudja, még a legkisebb is…”, hogy a D-vitamin hiány rontja az IR-t, PCOS-t, a női ciklust, a fogantatás esélyét és persze az immunrendszer működését is.

Fahéj

Egyes vizsgálatok igazolják, mások elvetik az inzulinreceptor érzékenyítő hatását. Kipróbálni érdemes.

 

Egy sor kedvező hatása van, pl. fűtő hatású fűszer, de ezt a hozzám hasonlóan fázós olvasók már biztosan tudják is magukról, hogy nem csak a forralt borban, de a teában, sütiben is szeretjük.

Bio-almaecet, citrom, savanyúságlé

A reggeli után elfogyasztott 1/2-1 kk bio almaecetes víz is kiegyensúlyozottabbá teszi a vércukorszintet. Csak hígítva fogyassza, utána pedig igyon plusz folyadékot, különben gyomorfájdalmat okozhat, ha megmarja a nyelőcső és a gyomor nyálkahártyáját (a nyelőcsőnek csak az alsó részén vannak fájdalomérző idegvégződések).

 

Sokan a citromra esküsznek (ha valaki nem bírná az almaecet szagát). Bármilyen savanyúság leve ugyanúgy  mérsékelheti a vércukor és inzulinválaszt.

Inzulinrezisztencia kezelése gyógyszer nélkül

Súlyprobléma, fáradtság, falásroham… A holisztikus életmódváltás 8 testi + 4 lelki pillére a gyógyszeres kezelés eredményét tovább javítja és esetenként az inzulinrezisztencia kezelése természetes módon, gyógyszer nélkül is lehetségessé válhat.

8 testi pillér

1.) 160 grammos diéta

2.) mozgás

3.) gyógyszer / étrend kiegészítő

4.) alvás

5.) bélflóra

6.) sejt szintű erőnlét

7.) immunrendszer tehermentesítés

8.) máj tehermentesítés

Visszajelzés a kurzusról:

“Én eredetileg csak a 160 g-os étrend miatt vágtam bele a kurzusba, mert nálam az időben fel nem fedezett inzulinrezisztenciából 2-es típusú cukorbetegség lett. Voltam néhány diétás oktatáson, ahol leginkább csak azt hallottam, hogy mit nem lehet. Nem volt kérdés a cukrok és “fehér” szénhidrátok elhagyása, de ez még tudjuk, hogy nem elégséges. A diabetológusomat próbáltam faggatni, hogy a gyógyszeren kívül milyen egyéb módon tudok még a betegség szinten tartásáért, romlása ellen tenni, de nem kaptam rá érdemi választ. Az Ön videóiban olyan kérdésekre is kaptam választ, amiről azt sem tudtam, hogy fel kell tenni. A korábbi diétás oktatásokon teljes, totális kudarc élmények értek, a folyton hibás étkezési naplóm láttán. A kurzusa után, eddigi életem során most fordult elő először velem, hogy egyéb külső beavatkozás nélkül, saját étrendi terv szerint elkezdtem fogyni. Határtalan az örömöm! Elmondhatatlanul hasznosnak találom a többi pillért is! Régóta fájlalom, hogy a nyugati orvoslás nem foglalkozik az okok megszüntetésével, csak a tüneti kezeléssel. Nagy jól felépített, okos tippeket kaptam. Minden egyes pénteken nagyon vártam az újabb videókat! Óriási hiánypótló információkat kaptam, ami IR és cukorbetegség nélkül is a minél hosszabb távú minőségi élet megőrzését jelentik. Hálásan köszönöm, hogy részt vehettem a kurzuson, nagyon szerencsésnek érzem magam emiatt. Köszönöm a munkáját, idejét, amit abba fektetett, hogy másoknak is megmutatta, hogy miként lehetne másképp, jobban is csinálni! Hálás köszönettel: Bea 42é közgazdász

"160 grammos diéta és életmódváltás" videókurzus:

Külön kurzuson a 4 lelki pillér:

Inozitol készítmények

Az összes inozitol étrend kiegészítő tünetileg javítja az IR-t. Tehát a betegség okát nem küszöbölik ki, de eredmnyesen érzékenyítik a gyengén működő IR receptorokat. Figyeljük meg, hogy reagálunk, mert vércukorleesést okozhatnak. Pont ezért a személyes kedvencem a por forma, amiből jóval kevesebbet is be lehet venni, az egyéni szükségletüknek megfelelően kitapasztalva. A képre  kattintva tovább válogathat (reklám):

User guide az inzitol készítményekhez

A következő cikkben összehasonlítottam az inozitol készítményeket. Aki szedi, bármelyiket is, érdemes elolvasnia. Rengeteg hasznos tudnivalót gyűjtöttem egy csokorba:

Babtervezőknek

A komplex életmódváltást nem a sikertelen évek és sikertelen procedúrák után javaslom, hanem ez az egészségtudatos babatervezés első lépése:

Ha szeretne értesülni friss cikkeimről, videóimról, görgessen lejjebb és iratkozzon fel hírlevelemre.

 

A megosztásokat köszönöm.