Inzulinrezisztencia okozta késői betegségek

Inzulinrezisztencia okozta késői betegségek

Az inzulinrezisztencia nem ártalmatlan állapot, hiszen már rövid időn belül is komoly, következményes betegségeket okozhat: elhízás, meddőség, szőrösödés,  hajhullás, depresszió, pánikbetegség, pajzsmirigy alulműködés.

Kezeletlen állapotban a tartósan magas inzulinszint egy sor súlyos, akár az életet is veszélyeztető betegséget okozhat.

Egyre több emberhez eljut a tudás, hogy az IR belépőjegy a cukorbetegséghez. Ezzel sajnos nem végződik, hanem csak kezdődik az a sor, amit a robbanásszerűen terjedő civilizációs betegségek alkotnak, mert az IR belépőjegy a többi civilizációs betegséghez is: érszűkület, szívinfarktus, sztrók, daganatos betegségek, zsírmáj, (ritkán következményes májgyulladás, májzsugor, májelégtelenség, májrák).

Milyen életet szeretne idősebb korára?

Valamiért, mi emberek a fenyegetéstől motiváltabbá válunk, mint a jó iránti vágyunkból. Milyen legyen egy napja? Induljon a reggel egy marék gyógyszerrel? Fix program legyen az orvoshoz járás, a rendelőkben várakozás sok panaszkodó beteg ember között? Nap mint nap tapasztalni, milyen a betegségekkel együtt járó elmagányosodás? Átélni életének beszűkülését? Eltávolodást a szeretteitől és barátaitól, hogy az élete már nem az életről, hanem a túlélésről szóljon? Szeretné elkerülni a betegségek miatti kiszolgáltatott helyzeteket?

Ma Magyarországon 6 millió ember inzulinrezisztens, ezen belül már a gyerekek fele is az.

Félti a jövőjét, a családját? Amikor valaki szembesül az IR betartandó szabályaival – ami valljuk be, a legtöbbünknek nagy kihívás – sokszor megmászhatatlanul és megkerülhetetlenül tornyosuló sziklának érzi-látja. Önnek is segítség, ha megérti: az étrend és a testedzés nem a cél. Ezek és a többi betartandó IR szabály csupán eszköz. A cél a késői betegségek elkerülése, hogy idősebb korában is fitt legyen, szerettei körében örömtelien éljen. A cél a szeretetben, élményekben gazdagon megélt élet. Amint a távoli céljára függeszti a tekintetét, az ehhez vezető eszközök a tornyosuló sziklából apró kődarabbá zsugorodnak.

Az esetek 90%-ában rajtunk múlik, hogy az egészséget, vagy a betegséget választjuk.

A kivezető út a holisztikus életmódváltás 8 testi + 4 lelki = 12 pillére. Részletekért kattintson a gombokra:

Ajánlom másoknak is: