Összehasonlítás: Inofolic, Gynositol, Inozitol, Myo-inozitol komplex, Myo-inozitol, Inofem

Mikor kell bevenni?

Étkezés előtt  ~fél órával, hogy a megemelkedő vércukorszintünket már gyorsabban, jobban reagáló inzulin receptorok fogadják. A helyes étrend mellett ezzel is csökkenthetjük az inzulin túltermelésünket.

Mellékhatás?

Emésztőrendszeri előfordulhat és vércukorleesés.

Túladagolás?

Ld. lejjebb.

! Különbség az összetételben

Hogyan hat?

A termékpaletta összes résztvevőjében inozit / inozitol / mio inozitol, azaz B8 vitamin van.

 

A lustán reagáló, megfogyatkozott számú inzulinreceptorok érzékenységét fokozza, ezzel segíti a cukrot bejuttatni a a vérből a sejtekbe és következményesen csökkenti az inzulin túltermelést és a vércukor emelkedést.

Mire jó?

Az inzulinreceptorok érzékenyítése segítheti a fogyásunkat, mérsékelheti a vércukor ingadozás tüneteit. Frissebbek, koncentráltabbak, kiegyensúlyozottabbak lehetünk. Segítik rendezni a menzeszt, a pattanások eltűnését és a nőgyógyászok elmondása szerint idővel mérsékelhetik a szőrösödést is.

 

Támogatja a teherbeesés, terhesség létrejöttét, sőt, elősegíti jó minőségű petesejtek, hímivarsejtek kifejlődését, ezért már a tervezett várandósság előtt ~3 hónappal javasolják a szakemberek a szedését. Babatervezésnél férfiaknak létezik külön készítmény.

Kedvezményes vásárláshoz katt a képre

Reklám.

Inozitol miben van?

Természetes forrásai: 

Milyen gond lehet a szintetikus folsavval?

A szintetikus előállítású folsavat (folic acid) a lakosság ~10%-a egyáltalán nem, ~40%-a pedig rosszul tudja hasznosítani.  Ezt a MTHFR enzim gyakori genetikai hibája okozza. E hiba ismerete nélkül a szintetikus folsavat szedők mintegy fele tévesen azt hiheti, hogy biztosan megfelelő folsav védelemben részesül.

Folsav vagy folát tartalmút válasszunk?

folát nem szintetikus, hanem természetes forma és egyre több prevenciós megfontolás szól a természetes folát készítmények elsődleges választása mellett. Miért? A természetes folátot mindenki jól hasznosítja. Ugyanakkor jó tudni, hogy van aki lassan hasznosítja, ilyenkor  kisebb adagban fogyasztható panaszmentesen.

Mikor kell pótolni?

Várandósságban véd a vetéléstől, a magzati velőcső záródási rendellenességtől, Down-kórtól, ezét megelőzés céljából kötelező a pótlás.

Várandósság nélkül:

 

Felnőtteknél a hiánya menzesz zavart, fokozott rákkockázatot, idegrendszeri zavarokat, gyors öregedést okozhat.

 

A friss, mélyzöld színű zöldségek mindennapos fogyasztása biztosítja a napi folsav szükségletet, tehát ilyenkor nem kell a plusz pótlás.

A titok, hogy friss és nem hőkezelt legyen, mert a hűtőben szottyadás, de a főzés is gyorsan lebontja.

Kedvezményes vásárláshoz katt a képre

Reklám.

Melyik étrendkiegészítőt, ha folátra is szükség van?

Ha korábban már megszerette és ragaszkodik a szintetikus folsavat tartalmazó étrend kiegészítőhöz, akkor okos dolog vérvétellel ellenőriztetni, hogy nincs-e genetikai MTHFR enzimhibája.

Itthon jelenleg még nincs szintetikus folsav nélküli kombinált inozitolos termék. Ezért MTHFR vizsgálat nélkül preventíve jó döntés eleve tisztán csak myo-inozitol, inozitol, mio inozitol terméket választani és azt kiegészíteni a legkorszerűbbnek számító negyedik generációs folát készítménnyel.

Többszörös kombináció

A Myo-inozitol komplex előnye lehet az egyes összetevőkből eredő egymást erősítő hatás. Kevesebb inozitolt tartalmaz a többi készítményhez képest, a szinergizmus miatt mégis lehet akár erőteljesebb vércukorcsökkentő hatása is – zárt fb csoporti vélemények, megosztott tapasztalatok szerint. Hátránya lehet, ha valamelyik összetevőre egyéni intolerancia áll fenn.

klee-345135_640

Előfordulhat túladagolás?

Az IR receptor érzékenyítő étrend kiegészítők és gyógynövények is okozhatnak vércukorleesést – egyéni érzékenységben, vagy túladagolás esetén. Könnyű észrevenni, ha menetrendszerűen a bevételük után jelentkezik. Ilyenkor a szokásos dózisnál jóval kevesebb is elég lehet, különben állandóan leeshet a vércukor.

Zárt fb csoporti tapasztalatok, vélemények szerint tartós túladagolásban romolhat az IR, PCOS, a ‘vércukorterhelés inzulinszintekkel’ vizsgálat és következményesen a pajzsmirigy alulműködés értékei is. Rá kell szánni az időt a legoptimálisabb készítmény és legmegfelelőbb adag megtalálására, mert nincs mindenkinél egyformán jól működő termék.

Bónusz: kivezető út az IR kálváriából

Ha szeretné friss cikkeimet olvasni, görgessen lejjebb  a hírlevél feliratkozáshoz.