Meddőség másképpen

Mély szomorúság és számtalan tönkrement kapcsolat forrása az a sokszor futószalagon történő procedúra, amin át kell esniük a pároknak és nem mindenki tudja felvértezni magát a gyakran lélekölő gépezet és az elért  eredmények ellen. Eközben egy sor olyan természetes lehetőség áll kihasználatlanul, amik a spontán és a mesterséges fogantatás, valamint a sikeresen kihordott várandósság esélyét növelik.

Rögtön inszemináció, lombik?

Egyre fiatalabb korban irányítják azonnal meddőségi központokba a párokat és sajnos ma már 50%-os a férfi meddőség  aránya. 

A háttérben gyakran nem szervi ok, hanem “csak” működészavar áll, ami komplex életmódváltással javítható, esetenként visszafordítható állapot.

PCOS-t és az IR-t is keresni kell

A kezeletlen inzulinrezisztencia és PCOS akadályozhatja a fogantatást, korai vetéléshez vezethet. Hajlamosít a terhességi cukorbetegségre és növeli a születendő baba IR-re való hajlamát is.

Szerencsére a felborult szénhidrát anyagcsere egyensúlya helyreállítható. A meddőség orvosi megoldását a kiegészítő komplex életmódváltás aktívan segíti  és nem csupán az inszemináció, vagy lombik folyamatát, hanem a spontán várandósság létrejöttében is segíthet.

A 160g-os CH diéta elősegíti a fogantatást

A leendő anyuka életkorának előrehaladásával arányosan a meddőségi központokban igen lelombozó statisztikát lehet látni. Ezen lehet változtatni:

 

Az inzulinrezisztencia étrend betartása  ugrásszerűen növeli a fogantatás esélyét (forrás: Mens Mentis), csökkenti a vetélések, terhességi komplikációk előfordulását és csökkenti a baba hajlamát az IR-re, cukorbetegségre.

 

A komplex holisztikus életmódváltással pedig az inszemináció és lombik eredményességét javíthatjuk és a születendő gyermek egészségét megalapozhatjuk.

Nem jön a baba?

A fogantatás extra megtámogatása:

A meddőségi procedúrák alatt szinte minden nőnek jégcsap keze-lába. Igen, a stressztől. Sajnos a stressz lerontja a vérellátást a női szervek területén is, és rögtön ott vagyunk a csökkent AMH termelésnél, ami petefészek kimerülést utánozhatja, pedig ilyenkor a keringésromlás miatt csupán Csipkerózsika álmát alussza az ovárium.

Hormonális bombázás helyett ezerszer kíméletesebb dolog helyreállítani a mikrokeringést és ettől a hormontermelés és az AMH érték normalizálódhat.

 

A mikrokeringést javítja meg a BEMER fizikai érterápia, amit egyre több pár választ már a meddőségi procedúra előtt.

A meddőség lelki okai

A meddőség lelki háttere lehet pl. alkalmatlanság érzés, félelem a felelősségtől, nőknél a várandósság okozta testi alakváltozástól. Félelem a szexuális vágy esetleges kihunyásától, a kapcsolat megváltozásától és annak következményeitől.

 

A meddőség lelki háttere gyakran nem a saját lelki gubancunk, hanem szüleinktől – sarokház helyett – valamilyen transzgenerációs traumát örökölhettünk.

 

A problémák gyökérok szintű megszüntetésében óriási segítség lehet a lelki workshop.

 

A bejelentkezéshez kattintson a gombra:

 

Ajánlom másoknak is: