Életmódváltás meddőségben

.

Azt hiszem a legbeszédesebbek az eredményeim. IR-es kismama vagyok nekem a 16. héten is csináltak cukorterhelést, íme: Cukor 0 perc: 4,2,   Cukor 120 perc: 4,4   Inzulin 0 perc: 5,5   Inzulin 120 perc: 24,5  Még soha ilyen jó értékeim nem voltak” K. Petra

Nézzük lépésről lépésre a kihasználatlanul álló természetes lehetőségek sorát, amelyek mind rendelkezésünkre állnak még az inszemináció és lombik ELŐTT.

 

Kíméletes módon támogatják a spontán fogantatást, növelik a mesterséges beavatkozások és a sikeresen kihordott várandósság esélyét.

.

1.)

Egyre fiatalabb korban irányítják azonnal meddőségi központokba a párokat és sajnos 50-50%-os a női-férfi meddőség aránya. Jó hír, hogy gyakran nem szervi eredetű, hanem “csak” működészavar az ok, ami életmódváltással javítható 🙂

2.)

A kezeletlen inzulinrezisztencia és PCOS akadályozhatja a fogantatást és korai vetéléshez vezethet. Hajlamosít a terhességi cukorbetegségre és növeli a születendő baba IR-re való hajlamát. Az étrend-életmódváltás csodákat művel 🙂

3.)

A leendő anyuka életkorának előrehaladásával a meddőségi központok egyre inkább lelombozó statisztikai adatokat mutatnak. A testi-lelki komplex tehermentesítéssel  visszaforgathatunk az idő kerekén 🙂

A 160 grammos diéta segíti a fogantatást

Örömhír, hogy az inzulinrezisztencia, PCOS étrend betartása ugrásszerűen növeli a spontán és a művi fogantatás esélyét, és csökkenti a vetélések, terhességi komplikációk előfordulását, és a kisbaba későbbi hajlamát az IR-re, cukorbetegségre.

A meddőség lelki okainak oldása és a stresszcsökkentés segíti a fogantatást

A meddőség lelki háttere lehet pl. alkalmatlanság érzés, félelem a felelősségtől, nőknél a várandósság okozta testi alakváltozástól. Félelem a szexuális vágy esetleges kihunyásától, a kapcsolat megváltozásától és annak következményeitől. A meddőség lelki háttere gyakran nem a saját lelki gubancunk, hanem szüleinktől – sarokház helyett – valamilyen transzgenerációs traumát örökölhettünk.

 

Sokan tévesen alábecsülik a stressz jelentőségét, pedig a meddőségi központba jégcsap kézzel-lábbal és leromlott vérkeringésű méhhel érkezőknél a siker esélye is leromlik.

 

Az önismereti munkában és a problémák gyökérok szintű megszüntetésében rengeteget segíthet a 4 lépcsős önsegítő módszer.

.

A stressz lerontja a mikrokeringést és a hormonális működést a női szervek területén. Ezért is diagnosztizálhatnak egyre fiatalabb korú nőknél petefészek kimerülést (alacsony anti AMH szint), pedig gyakran csak Csipkerózsika álmot alszanak a petefészkek. Ilyenkor az azonnali hormonális bombázás helyett kíméletesebb dolog helyreállítani a mikrokeringést és ettől a hormontermelés akár még rendeződhet is.

A mikrokeringést aktívan javítja és a stresszt is csökkenti a BEMER kezelés. Terjed a jó híre, így egyre több pár választja a spontán várandósságért, vagy a meddőségi procedúra előtt. Egyetlen nagy hátránya, hogy sajnos nem engedheti meg magának mindenki.

Nem jön a baba?

 

A megosztásokat köszönöm: