Mikor kell IR gyógyszert szedni?

Sok ember csak a gyógyszerre esküszik, mások pedig rossz érzéssel veszik be a tablettákat, vagy mellékhatások miatt nem tudják szedni, ezért inkább az étrendkiegészítők, gyógynövények, életmódváltás felé fordulnak. Mikor is kell inzulinrezisztencia gyógyszert szedni?

Most derült ki az IR?

A diagnózis megállapítása utáni első 3-6 hónapban általában lehetőség van csak életmódváltással helyreállítani az egészséget. 

A 3-6 hónap utáni kontroll vizsgálat, ha nem mutat megfelelő javulást, akkor az életmódváltás mellett általában metformin tartalmú PCOS, inzulinrezisztencia gyógyszert is javasolnak.

Ha a diagnózis megállapításakor nagyon rossz volt az életminősége, nagyon rosszak voltak az laborértékei, illetve ha kisbabát szeretne, vagy spontán vetélései voltak, akkor az endokrinológusok általában eleve a gyógyszeres kezelését javasolják. A nyitottabb szemléletű központokban ehhez hozzáteszik az IR lelki okainak kezelését.

baby-2416718_1280

Mire jó a gyógyszer?

Az IR, PCOS gyógyszeres kezelése lassítja a betegség romlását, TÜNETI kezelés, javítja az életminőséget.

IR, PCOS gyógyszer

A me tformi n tartalmú készítmények az inzulinrezisztencia, PCOS alap gyógyszerei. Sok páciens életében “áldás” a hatásuk, de sajnos nem mindenkinél. A metformi n érzékenyíti az inzulinreceptorokat, beállíthatja a menzeszt, megszüntetheti a pattanásokat, segítheti a teherbeesését, csökkentheti a zsírmájat. A glitaz onok pedig a kedvező hatás mellett előnytelen mellékhatásokat is okozhatnak (elhízás, vízvisszatartás).

Mellékhatások​

Előfordulhat, hogy valaki egyáltalán nem, vagy rosszul reagál a gyógyszerre, sőt van, akinek romlanak a terheléses értékei a gyógyszer szedése mellett. Mellékhatással is járhat, mint vércukor leesés, gyomorégés, puffadás, hasmenés, látásromlás, B12 vitamin és folsav hiány. Ez utóbbi arc-, kéz-, lábzsibbadásként jelentkezhet, időarányosan a gyógyszerszedés idejével.

Mire jó a komplex életmódváltás?

Az életmódváltás a megbetegítő okok visszaszorításával OKI kezelés. Bármilyen gyógyszeres kezelés mellett ugyanúgy szükség van rá, mert az egészséget helyreállító hatása hozzáadódik a gyógyszer, étrendkiegészítő hatásához.

Mindent be kell vetni az IR, PCOS okozta meddőség, túlsúly, hangulatingadozások, és a késői rizikóbetegségek: a cukorbetegség, magas vérnyomás, infarktus, sztrók, daganatok, Alzheimer elkerülése érdekében.

12 pillér fehér

IR gyógynövények

Ha szeretne értesülni friss cikkeimről, videóimról, iratkozzon fel hírlevelemre.

A megosztásokat köszönöm.