Inzulinrezisztencia, PCOS lelki okai - és feloldásuk

Egyre többen érzik, tudják, hogy a súlyprobléma, meddőség, inzulinrezisztencia, PCOS hátterében lelki okok IS állnak. Lehet, hogy Ön is meg tudja fogalmazni, hogy mi az az esemény, életkor, amikor rosszra fordultak a dolgok.

Az endokrinológiákon általában csupán a testünkkel foglalkoznak, pedig mi nem csak test vagyunk. Érzelmeink és gondolataink visszahatnak a testi egészségünkre, akár jogos vagy képzelt egy sérelem, akár helyes, vagy hibás egy gondolkodási szokás. Többségünknek van egy kedvenc negatív, megbetegítő érzelme, amit naponta úgy gondozunk, mint egy becses virágot.

Mik lehetnek az inzulinrezisztencia, PCOS lelki okai?

Régebben minden vércukrot érintő betegség hátterében általában a szeretethiányt jelölték meg (Thorwald Dethlefsen, Louis L. Hay, Germán Medicina). Ma ennél árnyaltabb a helyzet; a párkapcsolati konfliktusok, gyermekvállalás okozta változások, nőiség megélésének akadályai is bekerültek a képbe. Esetleg Ön is érintett valamelyikben. Sajnos nem csak szocializációs traumákat szenvedünk el, hanem generációról generációra átöröklődő traumákat, szokásmintázatokat is magunkkal cipelünk. Az ismert és ismeretlen belső stresszek megbetegítő hatásúak lehetnek. és az érzékeny, sebezhető alkatú gyerekek felnőtt korukban is erősebben megszenvedik a nehézségeket.

Az idő meggyógyítja?

Ezek a traumák azonban, ahelyett, hogy idővel oldódnának, rendszeresen visszaforognak az életünkbe (Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors, F. Galló Béla: A bennünk kódolt jövő). A lélek pedig védekezésként újabb és újabb rétegben lefagyasztja a fájdalmas területet és egyre szűkebbé válik mozgásterünk a megsebezett életterületünkön.

Talán már Ön is 27 szempontból érti, hogy mi a baja, csak épp ugyanúgy szenved tőle… Örömhír: a lelki gubancok zöme a gyökérok szintjén felszámolható. Nézzük meg hogyan.

Előbb öntsünk tiszta vizet a pohárba...

Mik az IR, PCOS lelki okainak testi okai?

Amíg fittyet hányunk a korrekt diétára és rendszeres testmozgást helyett csak lustálkodunk, addig a napi többszöri vércukorleesés egyre több lelki gubancot, sőt betegséget is okozhat, a munkahelyi konfliktusoktól kezdve a szexuális zavarokon keresztül a pánikbetegségig bezárólag.

A naponta hullámvasútra ültetett vércukorszint indokolatlan félelmeket, téves vonatkoztatásokat, önértékelési válságot, állandó szomorúság érzést okozhat, alááshatja az önbecsülésünket és emberi kapcsolatainkat. A rendszeres éjszakai vércukorleesés reggelente mélyülő depressziót , értéktelenség érzést okozhat.

A korrekt étrend hiánya okozta mentális és lelki zavarokat nem a Hellinger családállítás, nem a spirituális választerápia, kineziológia, pszichoterápia, theta healing, cranio-sacralis terápia oldja meg. A vércukorleesés okozta tüneteket a korrekt diéta, a kiegyensúlyozott napi vércukorszint “gyógyítja” sikeresen. Ezért az IR lelki okai kutatása és kitakarítása előtt/mellett a testi okok megszüntetése az alap. Az életmódváltó tennivalókért, inspirációért és lendületért kattintson:

A testi okok kitakarítása után érdemes nekilátni a maradék érzelmi gubancok kitakarításának. A lelki sérülések egy része IR-t okozhat, más részük “csak” boldogtalanságot. Koloncként lóghat a sorsunkon.

Melyik igaz az alábbiak közül:

  • Nem kaptam / kapok elég szeretetet.
  • Nincs elég kitartásom (pl. diéta, fogyókúra).
  • Mindig ugyanazok a családi-, kapcsolati konfliktusok nehezítik az életemet.
  • Kihasználnak, rendszeresen visszaélnek a bizalmammal.
  • Teljesítmény / megfelelés kényszerem van.
  • Sérült a nőiségem.
  • Az önsorsrontás mestere vagyok.

Az én terápiás utam

A befektetett időt, pénzt és szenvedést tekintve az én esetemben kidobott idő volt az a 6-8 év, amíg az összes pénzemet hagyományos és alternatív terápiákba hordtam – eredménytelenül. Kénytelen voltam saját magam önsegítő módszereket felkutatni és magamon segíteni. Ezt a kiforrt módszert adom át a kurzuson.

Lelki okok feloldása videókurzus, ~3,5 óra:

Feltérképezzük az elakadt életterületeinket, rávilágítunk a személyiségünk erős és gyenge pontjaira. A korrekcióra megvalósítási tervet készítünk. Begyakoroljuk a gyökérok szintjén takarító technikát, a megbetegítő negatív érzelmeket felszámoló technikát + stresszoldunk.

A 3×21 légzés, a hálagyakorlatok (Rhonda Byrne) és a gyógyító kód (Alexander Loyd) megfelelő  kombinálásával az akadályok hatalmas sziklából egyszerű kődarabbá zsugoríthatóak. Az eredmény nem a probléma lassú, megértésen keresztüli feldolgozása, hanem gyökérok szintű megszüntetése.

A kurzuson megkezdett munkát otthon önállóan, de a havi Online Gyakorló Klub támogató, szeretetteljes csoportfoglalkozásain is folytathatja. A csoportenergia kohója a legrozsdásabb lakatokat is kinyitja, valódi gyorsítósáv a változáshoz.

Sikertörténeteink

“Eddig mindig a más útját jártam, úgy érzem, most megtaláltam azt a választ, amit régóta kerestem, megtaláltam a saját utamat.” Zsuzsa, 35 éves pedagógus.”

másnak ne kelljen azokba a zsákutcákba bemennie, mint nekem kellett

‘Mindenben szkeptikus vagyok, nem bíztam a technikákban sem. A közös gyakorlás feloldotta a hitetlenségemet. Örömmel tölt el a felszabadult energia. Köszönöm.” Karolina 48é vállalkozó

„A kurzus után, még aznap este megtanítottam a családomnak a technikákat, azóta is rendszeresen együtt gyakorlunk és mindannyiunk élete gyökeresen megváltozott. A döntésképtelen kamasz fiam sokkal határozottabb. A férjem nagyon önbizalom hiányos volt, hosszú évek óta én támogattam, ezt sikerült végre abbahagynom és elkezdtem a saját céljaimmal foglalkozni. Ettől a férjem is elkezdett dolgozni magán, 18 év után munkahelyet váltott, ahol most végre megbecsülik. Én is felmondtam a munkahelyemen, de nem engedtek el, egy magasabb pozíciót kaptam, a kreativitásomnak megfelelő a munkám.” Emma 41 éves HR munkatárs

“Világ életemben féltem a férfiaktól, úgy éreztem a hájammal meg tudom védeni magam. A gyakorlásnál kiderült és feloldódott a lelki háttér, azóta már fogytam 9 kilót. Köszönöm!” Andi 38é biológus

“Kicsit féltem a kurzustól, nem tudtam mire számíthatok. A doktornő olyan gyors tempóban adta a kérdéseket , teljesen lefoglalt a történetem kibogozása. Korábban jártam egyéni terápiába, de itt az első 1,5 óra alatt többet haladtam mint az egyéni terápia fél éve alatt. Köszönöm.” Andi 28é könyvtáros

“A tanultak gyakorlása óta nagyon intenzív érzések jönnek fel. Például hétvégén valamiért a semmiből bevillant az autóbalesetem, amit 18 évesen éltem át (okoztam?). Éreztem, hogy jönne ki a sírás, de nem akar. Elkezdtem a technikákat. Akkora sírás lett belőle, ami eddigi életemben talán ha 2x fordult elő. Úgy éreztem, mintha egy hatalmas szikla esett volna ki a mellkasomból és a tüdőm azért küzdött volna, hogy elfoglalja az üresen tátongó lyukat. Sikerült és azóta megint könnyebb lett az életem.” Anett 35é projektmenedzser

“3 hete vettem részt a kurzuson, azóta is naponta gyakorlok. A szakítástól való félelemre használtam a technikákat… és lezártam egy 13 éve tartó, titkos, megalázó kapcsolatot, ami sok szépet is adott, de az utolsó 2 évben már nagy teher volt. De nem tudtam kilépni, most egész könnyedén sikerült és sokkal jobban vagyok” Ildikó, 48é óvónő

“Örökké feszült volt a kapcsolatom az apukámmal, akit imádtam, mindig az elismerésére vágytam, de ő sosem szeretett engem. Életében egyszer dicsért meg, de a következő mondatában vissza is szívta. Minden párkapcsolatomban apát kerestem, nem társat, sajnos esélyem sem volt a boldogságra. A workshopon tanult technikákkal fél napon át gyakoroltam otthon. Megterhelő volt belemenni a fájdalmakba, de délutánra szertefoszlott a probléma és azóta sem tért vissza. Jó lett volna, ha mindez 25 éve történik, de így is nagyon hálás vagyok érte.” Kata 50é

“A kurzus előtt sok évig jártam terápiába. Az ősbizalom elvesztése volt a problémám. Három kisgyerekem körüli teendőkből semmit nem mertem rábízni senkire, így a gyerekek minden időmet felemésztették, semmi időm nem maradt magamra. Kétórás gyakorlás után a gyerekek körüli munkák 75%-át ki tudtam szervezni. Hálásan köszönöm.” Szilvi 31é

“A kurzust követő gyakorló időszakban újra közelebb kezdtünk kerülni egymáshoz a párommal, lelkileg és testileg egyaránt. 9 éve vagyunk együtt és az utóbbi években számos próbálkozás csődje után (konkrétan 1,5 éve nem volt szex) már nem igazán reménykedtem. Örök hála a doktornőnek, hogy végigjárta előttünk az utat és elérhetővé tette ezt a megoldási lehetőséget!” Zsanett 35é irodavezető

Figyelem: a tavasszal lezárult élő kurzusok szeptemberben videókurzusként folytatódnak. A kérdezési lehetőség megmarad zárt fb csoportunkban. Ha szeretne kedvezményes, bevezető áron részt venni,  regisztráljon és értesítjük a kezdésről:

Kedvezményes bevezető ár: 12.000 Ft.  Tartalma: részvétel a videókurzuson, ajándék könyv (5.000 Ft) az otthoni gyakorláshoz, a tanultak elmélyítéséhez, zárt facebook csoport tagság és részvételi jog a Havi Gyakorló Klubban.

Bejelentkezés: Lelki okok feloldása - videókurzus

Ajánlom  másoknak is: