Jujj, megint az átkozott pattanások!

Minden éjszakai ügyelet után Anna bőrén kirügyezett 5-6 méretes pattanás. Hol az állán, hol az arcán,

néha a dekoltázsán, vagy a fenekén. Sosem érezte, hogy kifogástalan lenne a bőre, és ez nap mint nap feszélyezte. Maga mögött tudta már az antibiotikus és a Roacutános kezelést is, ami csalfa reményt adott csupán. Olvasott egy cikket az olajos magvak tárolás alatti aflatoxin gomba szennyeződéséről, ami gyakran okozza az aknékat, ezért leállt a kedvenc pisztáciájáról, s láss csodát: megszelídült a tavasz, ügyeletenként már csak 2-3 rügy csúfította. Ez már öröm volt, de ő boldog szeretett volna lenni. A teljes megoldást két véletlen hozta.

Sok nővel ellentétben ő imádta a kozmetikusánál az arcgőzölést. Teljesen ellazult tőle, jobban, sokkal jobban, mint a meditációs gyakorlatoktól. Annyira szerette a gőzölést, hogy otthonra vett egy kis készüléket, hetente 2-3x tartott ilyen „saját idő” gőzöléseket, amik után még a szeme is fényesebben, energikusabban csillogott. 2 hét után észrevette, hogy a pattanások megritkultak és megszelídültek. Imádta az egyszerű megoldásokat és a talányt is megfejtette: a gőzölés megakadályozta a faggyúmirigyek lezáródását így a gyulladást okozó bacik nem tudtak elszaporodni és éktelen rügyeket képezni.

A maradék szépséghibára néhány este a kistesója bárányhimlőből megmaradt sebregeneráló Suspensio Zinci Aquosa-ját kente 1-2 hét alatt begyógyultak a hegek. Az éppen induló rügyekre pedig nappal a bátyja Kyani Nitro Extrem láthatatlan cseppjét kente, amitől a rügyek 1-2 nap alatt visszahúzódtak. Anna végre magabiztosnak érezte magát a bőrében.

Barátnőjének lelkesen ajánlgatta a kombó megoldást, de Kriszti nem gőzölt, nem kent, továbbra is csak nyomkodott, és levakargatta a sebtetőket, és persze közben szégyenkezett. Anna imádta a keresztrejtvényeket, végül arra jutott, hogy Kriszti az a típusú nő, akinek az a jó, ha van valami rossz. Anna viszont már tudta, hogy a pattanásait az inzulinrezisztencia okozza, és a megoldást is megtalálta odafigyeléssel, öngondoskodással.

Ajánlom másoknak is: