Ösztönző társsal ezerszer könnyebb

Ösztönző társsal ezerszer könnyebb

Vannak inzulinrezisztenciás barátai, közössége, támogató csoportja? Esetleg teljesen magára maradt a problémájával? Van segítsége, de örülne a plusz hátszélnek?

A következő 5 lépcsős fejlődésben Ön hol tart?

  1. lépcsőfok: Ön titokban tartja az inzulinrezisztenciáját, sehol nem áll ki az étrendjéért, teljesen magára marad a problémájával. Társaságban a kiközösítéstől való félelem miatt és az elfogadás reményében ugyanazt eszi, mint a többiek.

  2. lépcsőfok: a környezete tudja, hogy Ön inzulinrezisztenciás. Étkezési szokásai, azok eredménye vagy célja látható a többiek számára, tehát otthon, a munkahelyén és barátai körében is, de Ön még kínosan éli meg a „másságát”. Esetleg az interneten már egy IR-es támogató közösségi tagja.
  3. lépcsőfok: Ön elérte az egészségtudatosság szintjét, amikor az IR-jét olyan természetesen kezeli, mint pl. valakinek a testmagasságát, vagy szemének színét. Ön már aktívan használja és bevonja a külső segítséget, pl. megkéri a társát, hogy ne hozzon haza megbetegítő édességeket, vagy megkéri az anyukáját, hogy ne finomított sütit készítsen és baráti buli előtt előre odaszól, hogy milyen ételt szeretne.
  4. lépcsőfok: Önnek már van egy húzóembere, akivel kihasználják a kölcsönösség erejét. Pl. megegyezik a barátnőjével, hogy segítenek egymásnak betartani az IR edzés terveit, vagy az inzulinrezisztencia étrendet. Mindketten figyelnek magukra és a másikra is. Amikor az egyik elgyengül, akkor a másik kihúzza a gödörből és fordítva.
  5. lépcsőfok: Ön olyan inzulinrezisztencia csoport tagja, ahol virtuálisan, vagy személyesen találkoznak. Itt mindenki eredményességét megsokszorozza az elszámoltathatóság, a társaktól érkező elismerés és a személyes felelősségvállalás a többiek sikeréért.

A problémái gyors és eredményes megoldáshoz kattintson ide:

Ha értesülni szeretne friss cikkeimről, videóimról, görgessen lejjebb és iratkozzon fel hírlevelemre.