Pattanások, IR, PCOS

Anna bőrén minden éjszakai műszak után kirügyezett 1-2 méretes pattanás. Hol az állán, hol az arcán, néha a dekoltázsán vagy a fenekén. Sosem érezte, hogy kifogástalan lenne a bőre, és ez nap mint nap feszélyezte. Maga mögött tudta már az antibiotikus és a Roacutános kezelést is, ami csalfa reményt adott csupán.

Mire gondoljunk?

A kezeletlen IR, az össze-vissza diéta bizony önmagában is lehet ok, de az alvászavar és a stressz is rontja az inzulinrezisztenciát, PCOS-t és ettől is megjelenhetnek a pattanások.

Olajos magvak, csoki

Az olajos magvak tárolás során aflatoxin gombával szennyeződhetnek, ami sajnos pattanásokat, aknékat okozhat, de ugyanez érvényes lehet pl. a rosszul tárolt őrölt borsra is. Ilyenkor a kihagyásuk után elmúlnak a “rügyek” és nem is jönnek elő. Érdemes megfigyelnünk, hátha ez, vagy épp a csokoládé volt a ludas.

Tartós segítség

A dudorodó pattanáskezdemény az arcgőzöléstől visszahúzódik. Az arc szauna megakadályozza a faggyúmirigyek lezáródását, így a gyulladást okozó bacik nem tudnak elszaporodni és éktelen rügyeket okozni. A gőzölés a bőr hajszálérkeringésének javításával az immunrendszert is felrázza, a  fehérvérsejtek eltakarítják a gyulladást.

 

A heti 2-3x-i arcgőzölés általában ragyogóvá teszi a problémás bőrt, sőt anti-agingnek is remek! Ráadásul az arcon végződő Akupunktúrás energiapályák (meridiánok) finom stimulálása révén a gőzölés után nyíltabbá, csillogóbbá válik a tekintet.

Egyszeri beruházás után már szinte nulla forintos módszer. Egyetlen hátránya, hogy csinálni kell.

 

Ajánlom másoknak is: