“Ha a betegséget kiváltó okok zömét megszüntethetem, miért elégednék meg csupán a tünetek gyógyszeres kezelésével?” (Dr. Benkő Éva)

Miért kezdtem el nyugati orvos létemre holisztikusan foglalkozni az inzulinrezisztenciával?

A kórházi ügyeletek és a folyamatos stressz miatt az inzulinrezisztencia hajlamom állandó, az életemet megkeserítő betegséggé vált. Sajnos az én inzulinrezisztenciámon a nyugati orvoslás nem tudott eleget segíteni.  A diétás oktatás nyomán még több panaszom lett, a gyógyszereket pedig mellékhatás miatt nem tudtam szedni.

Kénytelen voltam magam megkeresni és összegyűjteni az új orvosi lehetőségeket.

Az akupunktúrás képzésemen tanultak alkalmazásakor kezdtem jobban lenni. Idővel letisztult és kikristályosodott az a többlépcsős, holisztikus gyógyító rendszer, ami – az új orvosi kutatási eredményeken alapulva – nem tünetei, hanem oksági szinten nyúl a betegségekhez.

Akupunktúrás  magánorvosként specialitásom az inzulinrezisztencia, PCOS és meddőség volt. Általában olyan inzulinrezisztens, PCOS-s, súlyproblémás páciensek találtak meg, akiknek a nyugati orvoslás szintén nem tudott eleget segíteni, illetve nők, akik a hivatalos meddőségi procedúra helyett / mellett eredményes természetes megoldást kerestek.

A nyugati orvoslás 4 pilléren álló inzulinrezisztencia kezelését további 8 pillérrel egészítettem ki. A módszer kinőtte a rendelőm kereteit, 2016-tól kurzusokon tanítom. 

Orvosi

1990-ben diplomáztam a SOTE-n. Szemész szakorvosként, majd neurológiai és stroke osztályon dolgoztam. Ezt követően orvoslátogatóként a szív-érrendszeri gyógyszerek területén szereztem jártasságot. 2008-ban végeztem Hagyományos Kínai Orvoslásból a POTE Orvosi Karán, 2017-ig dolgoztam akupunktőrként.

A robbanásszerűen terjedő civilizációs betegségek terjedésére a gyógyszerek nem tudnak OKI megoldást adni. Minél több embernek meg kellene ismernie a 8 testi + 4 lelki = 12 pilléren nyugvó kezelés és megelőzés oksági szintű lehetőségét és annak lépéseit. Szeretteink és közösségeink egészsége vagy korai megbetegedése és halála a tét.

Dr. Benkő Éva, holisztikus szemléletű orvos vagyok.

Ajánlom másoknak is: