Tavaszi fáradtság és inzulinrezisztencia

Tavaszi fáradtság

Mi okozza?

Régebben a tavaszi fáradtságot vitaminhiánnyal magyarázták, azonban a ma divatos nagy dózisú vitaminpótlás ellenére a tavaszi fáradtság “lecövekelt”.

Pszichiáterek fedezték fel, hogy a tavaszi fáradtságot a biológiai óránk évszakonként változó ritmusa okozza. Az agy éves szerotonin termelése tavasszal a mélypontjára süllyed, emiatt olyan gyakori a fáradékonyság, aktivitás- és teljesítménycsökkenés, általános rossz közérzet. 

Hangulatjavító ételek

Mi mindent tehetünk

Nézzük meg először a nulla forintos technikákat. Az erőnlét nem a bicepsznél kezdődik, hanem sejt szinten a mitokondriumoknál. A mitokondriumok energiatermelését és ezzel testi erőnket növeli:

Energiapumpa étrend kiegészítő

A Q10 és az ubiquinon fokozza a mitokondriumok energiatermelését, sejt szinten tölti fel energiaraktárainkat. Az ubiquinon a Q10 aktív formája. Mindig az aktív formát érdemes választanunk, mert a „sima” Q10-et a testünk alakítja át aktív ubiquinonná és sajnos 40 év felett az átalakító enzim már gyengébben működik.

Szerelem...

Garantáltam  megemeli az erőnlétünket, csökkenti a gravitációt és a tavaszi rügyfakadás kirobbanó erejével tölti fel minden sejtünket.

Tavaszi fáradtság vagy IR-es fáradtság?

A személyes étrendi igényeink nélküli egy kaptafa mintaétrend, de a konyhamérlegünk diszkvalifikálása is vércukorhegyek-völgyek hullámvasútjára felültetve emésztheti el minden erőnket.

Roppant fontos döntés, hogy a gödör aljáról akarjuk-e megugrani az előttünk álló napokat, vagy délután-este is kitartó erőnléttel, kiborulás-, és önértékelési hullámvölgy nélkül, “még este is fog az agyam” élményével gazdagon tudunk-e élni.

Mindig a kályhához jutunk vissza: étrend.

Sokan már jól vagyunk már, ügyesen figyelünk és vigyázunk magukra, de minket is satuba fogja a környezet nyomása. A teljesítménykényszert olyan erővel vésik az agyunkba, hogy ember legyen a talpán, aki mentálisan ellen tud állni.

„Életünk a szorgalmas tevékenykedés és a lustálkodás okozta lelkifurdalás közötti egyensúlyozással telik” – olvasom a napi okost a fb-on és prüszkölök…

Én dán iskolarendszer fun vagyok, ahol  a játék, az üres órák, a lustálkodás mind egyformán hasznos, ülepítő tevékenység. Az agy ekkor szelektál, feldolgoz, tervez, előkészít, összegez, hogy egy magasabb nézőpontból egy új szemponthoz, felismeréshez juthassunk.

Lustálkodjunk, aludjunk, töltsünk hát semmittevéssel annyi időt, amennyit csak tudunk.

Én úgy látom, hogy nagyon ritka a lusta ember. Amit lustaságnak hív a társadalom, az inkább elakadás, bátortalanság, önbizalomhiány, de sokszor csak lelki kifáradás.

Másrészt minden ember okkal tesz dolgokat, mégha az okok rejtettek is. Ismétlődő minták, rögzült családi viselkedési kódexek és szerzett érzelmi béklyók jelentkezhetnek „lustaság” képében. Ilyenkor felesleges további erőlködésre presszionálni az embert egy mozdíthatatlan szikla elgörgetésével.

Nem erősebben kell dolgozni, hanem másként. Ebben nyújt segítséget:

Köztes étkezésekre TK kekszet? A köztes étkezések egyszerű és gyors megoldására sokan teljes kiőrlésű kekszet, müzlit, fehérjeszeletet választunk. Valóban praktikus megoldás, csak

IR, elhízás, pajzsmirigy betegség és a műanyag csomagolóanyagok Számos élelmiszer csomagolóanyag vegyi alkotórésze hízáshoz vezethet, mert az anyagcsere lassulását okozzák. Endokrin megszakítóknak

A száraz pezsgő és az újévi lencse dicsérete Minél szárazabb, annál jobb választás, és mivel még időben vagyunk a pezsgő vásárlással, nézzük,

Ha szeretne értesülni friss cikkeimről, videóimról, görgessen lejjebb és iratkozzon fel hírlevelemre.

Ha tetszett a cikk, ossza meg barátaival: